Lovisabyggnader bakom snöhögar

I samband med en 16 km lång tour runt i staden, då olika ärenden uträttades för Nya Östis – allt från inköp av färgkassetter för printer till fotografering av byggnader och personer för kommande bruk – passade jag på att ta två lite annorlunda bilder från Lovisa.

Busstationen bakom en snöhög.

Annorlunda perspektiv, från parkeringsplatsen som används bland annat av sjukhusets personal och kunder.

Och så en pizzeria i stadsdelen Märlax. Byggnaden ska rivas för att ge plats för nya trafikarrangemang i samband med bostadsmässan som ordnas i vår stad sommaren 2023. Oj, så jag ser fram emot den mässan!

Hoppas att vi har besegrat coronaviruset då. Om inte… (kan ju komma nya pandemier)… så  är det i småstaden man ska leva och bo för här är det sällan trängsel ❤

23 reaktioner på ”Lovisabyggnader bakom snöhögar

 1. Nu börjar du få lika mycket snö, som vi i Kårböle. Det snöar här nu, och har hållit på sedan 15 tiden. Hoppas det inte blir så mycket snö så jag inte kan komma till Ljusdal imorgon, för rektoskopin.
  Svante

   1. Det verkar ha snöat hela natten, hoppas det går att få ut bilen ur garaget, utan att skotta, för det orkar jag inte på morgonen. Jag vill ju komma nyduschad till mottagningen inte snöskottesvettig. Det är ju -12 grader, så det borde gå, även om det bara kommit kring decimetern, i mörkret går det inte att se hur djup snön är.
    Svante

   2. Här har nu inte snöat på ett tag, men vi har ihållande kallt, kring minus elva alla dagar och på nätterna kryper det ner till minus 20.
    Mot veckoslutet lovas lite varmare, minus fyra är lagom!

   3. 15:00 har jag -12,2 grader, mulet, och blåsigt. Jag var ute, och hämtade posten, och det var inte ett dugg skönt ute. Rektoskopin gick bra, och jag kunde skotta bort den snö, som inte traktorn kommer åt.
    Svante
    Svante

   4. Retroskopi är troligen ett ingrepp? En undersökning du varit på?
    Fint att den gick bra!
    Här -18 i dag, ska vara kallt ännu imorgon men sedan från och med lördag lyckligtvis kanske bara minus fem grader.

   5. Rektoskopin gick bra. Det är en undersökning man gör med en slang, med optik i så att man kan se detaljer i ändtarmen. Något hittade läkaren, för han skickade mig tio mil hemifrån för vidare utredning i Hudiksvall. Datortomografi hette det visst.
    Svante

   6. Undersökningen i Hudiksvall ska göras först, och ännu har jag inte fått någon kallelse.
    Svante

   7. Tålamod är något, som jag har svårt att visa. Tålamod har jag visat hela livet. Inte har det gjort mig lyckligare.
    Svante

   8. Jag har med åren lärt mig ha tålamod. Nästan ingenting blir bättre av att jag stressar eller har bråttom.
    Många saker kan man heller inte påverka, till exempel väder och vind 🙂

   9. Jag blir irriterad av att det alltid är jag, som ska visa tålamod. Någon gång borde någon annan visa tålamod.
    Svante

 2. Herreguuuuuuu så mycket snö ni har fått! Dags att forsla bort snön till ett upplägg tycker jag, eller så dumpar man snön i vattnet eller?! Så gör man ju delvis här, men snart går dispensen ut, och då gäller det att komma på en mera miljövänlig idé att bli av med högarna.

  Konstigt att pizzerian ska rivas – byggnaden ser ju inte direkt gammal ut.

  Bostadsmässor är hur roliga som helst. Älskar dom också:-)

  1. Ser värre ut med snömängderna på bilderna än vad vi har, antar jag.
   I havet får man inte längre dumpa hos oss, tack och lov. Vi har snöavstjälpningsplatser utanför centrum.

 3. Skulle inte överväga att köpa pizza där. Kolla taket! Det ser ganska farligt ut.
  Ja, så ser det ut här med. Här finns en liten gammal smedja som knappt syns längre.
  Håller med dig. Jag bor i en liten by. Ordet ”trängsel” finns här inte. Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.