Februaritulpaner

Behövde pigga upp mig själv, få färg och glädje och lite vårkänslor in i livet. Köpte därför en bukett tulpaner till mig själv. De är fotade med nattverktyget i ett ganska mörkt rum, den här gången med systemkameran.

Har varit på många sätt en jobbig dag. Men också givande. Lite hur man ser på det hela. Mycket jobb. Första digitala redaktionsmötet, ett testmöte, löpte riktigt bra trots en del små tekniska trubbel för några deltagare.

Nyheterna på tv domineras av kommande nedstängning av Finland. Från den 8 mars och tre veckor framöver ska restauranger vara stängda (hämtmat tillåts) distansskola gäller för högstadier och andra stadiets skolor och det blir paus med hobbyer för tonåringar.

Mycket av det här drabbar inte mig. Har ingen familj att pussla vardagsarrangemang med. Klarar mig så länge jag får handla mat i affärer.
Men nog börjar de flesta av oss vara innerligt trötta på coronaviruset som härjat snart ett helt år…

29 reaktioner på ”Februaritulpaner

 1. Träffade en f.d. granne idag när ja handlade. Vi stod ute och pratade i över ½ timme. Det var dagens höjdpunkt kan jag säga. Alla är mer än trötta på ”C”.
  Har precis slängt mina tulpaner men det blir en ny bukett nästa gång jag ser några. Lite vardagsglädje får man unna sig. Kram!

  1. Ja, vi ska unna oss blommor just nu och förstås även om det kommer en tid vi kan kalla ”efter corona”.
   I dagens läge gäller det att se de små ljuspunkterna och att ta vara på dem.

  1. Jag tror inte att det blir det.
   Och för min del behöver det inte ens bli såsom det var förr då alla stressade runt och allt skulle hända genast.
   Man måste inte vara superaktiv hela tiden.
   Men jag tycker synd om många företag som drabbas hårt och familjer som får problem med ekonomin. Såväl unga som gamla som blir deprimerade osv.

 2. Man ska vara omtänksam mot sig själv. Så tänker jag också:-)
  Kul att det första digitala mötet gick bra för er. Ni ligger ju minst ett halvår efter där. Här hålls ju endast digitala möten sedan en lång tid tillbaka – både företag och föreningar/klubbar har fått lära sig tekniken vid det här laget.
  Osis att ni återigen drabbas av lockdown. Vi har iofs fått hårdare restriktioner vi med, men det är inte tal om nedstängning. Vet inte vad jag tycker om Sveriges mesiga och för många delar av landet orättvisa behandling. Men precis som du drabbas jag inte heller, eller så vägrar jag att drabbas…

  1. I Finland överlag har digitala möten arrangerats sedan mars 2020, det är bara vi på Nya Östis som inte bemödat oss att arrangera sådana eftersom vi fått ut tidningen ändå 🙂
   Finland är ett föregångsland då det gäller teknik och digitala lösningar, så jag tror vi är på samma nivå som Sverige eller rentav snäppet bättre.
   Hundratusentals digitala möten har arrangerats, eller miljoner? Under ett år. Och så gått som alla evenemang sänds digitalt, stora båtmässor, hantverksmässor osv.
   Jag tycker nedstängning är bra och förvånar mig fortfarande att Sverige inte är strängare.

 3. Man har rapporterat här också om de kommande nerstängningarna hos er. Jag undrar vad som kommer att hända här när sportlovet är över?
  Kram

  1. Vi har ju levt strikt och med ganska stränga regler länge. Förra våren var likadan, sedan var det härligt att få gå ut och äta på sommaren.
   Vi har haft gränserna stängda, inte bara till landet utan även till länet där jag bor.
   Tre döda i covid i Lovisa såvitt jag vet. Totalt 89 smittade. Alla är en för många, men jämfört med andra städers och länders siffror tycker jag att vi tillsvidare kommit lätt undan.
   Kram!

 4. Kan inte klicka gilla hos dig idag, men Tulpanerna gillas. I Kårböle dröjer det innan de visar sig, så ska jag ha Tulpaner blir det att åka minst 4 mil till Färila, sammanlagt 8 mil till närmaste försäljningsställe.
  Svante

   1. Jag har inte en tomt för att jobba som trädgårdsmästare. Klippa gräs, och skotta snö räcker, som arbetsinsats där. betänk att jag är 73 år på det 74, och inte direkt friskförklarad, av läkarna ännu.
    Svante

   2. Ja begränsad är jag numera, men jag kom runt 2,3 km rundan idag också. Synd bara att allt ser likadant ut idag, som igår, fast idag regnade det på mig innan jag kom hem.
    Svante

   3. Jag hade nog hoppats på några år till med lite fart i kroppen, nu är det segt.
    Svante

 5. Har läst om er nedstängning och funderar på om Sverige skall göra något liknande.
  Det känns som ett år har försvunnit och jag undrar om detta blir liknande.
  Tulpanerna är vackra och det behövs lite uppmuntran nu. Vi har vår och det går att sitta på altanen så det är min uppmuntran
  Kram Anki o Minton

  1. Min tippning är att vi kanske är coronafria om ett år, nästa vår. Men våren och sommaren kanske ändå kan kännas lite lättare då vi kan vara lite mera utomhus.
   Vaccineringen går så pass långsamt nu, själv vågar jag hoppas få mitt först till hösten om ens då.
   Kramar till er!

 6. Allt är som det är. Vet inte om man kan göra så mycket åt det. England var ju rätt så nedstängd och inte fick de bättre gör det. Så jag vet inte vad en bra lösning är.

  1. Precis – det sägs ibland så från länder som haft till och med utegångsförbud, att det inte har hjälpt.
   Jag förstår att coronan inte FÖRSVINNER om man har nedstängt eller utegångsförbud, däremot blir smittspridningen inte lika häftig, den stannar av för ett tag.
   Men corona-expert är jag förstås inte 😀

   1. Bara titta på England eller Italien där det stängdes ned. Där spreds ändå smittan och toppar statistiken. Klart man vet inte vad hade hänt om de hade gjort som Sverige. Man kan bara gå en väg i en viss situation. Framtiden utvisar om vägen var rätt eller egentligen gjorde ingen större skillnad alls.
    Vi är bara åskådare, deltagare och besserwisser. 😉

   2. Ja, du har rätt i sista meningen 🙂
    Vet inte sedan hur dödstal kan jämföras, då vi i Finland igår hade 742. Säger man då att det bor färre mänskor i Finland än i Sverige.
    Men SÅ många färre är vi inte om S har cirka 9 miljoner invånare? Och F har 5,5 miljoner.

   3. Man kan säga att Sverige har just det dubbla. 11 miljoner. Det är många invandrare som kom några år sen den sköt till rejält i folkmängd.

 7. Läser dina och Antonias kommentarer. Än har vi inte riktigt 11 miljoner, 10, 37 är vi nu. Jag hänger inte med. Det som går att jämföra är nog överdödligheten och där ligger vi inte så illa till som vi trodde, det finns att se i tabeller. Men helt klart har Finland klarat sig bättre, hur man än jämför. Finland hade en bättre beredskap och i Sverige sålde vi ut äldrevården utan kontroll och det har varit en katastrof. Där har vi de höga dödstalen.

  Men det var glädjeämnen du skrev om och ett fång tulpaner gläder alltid och länge. Ute blommar snödropparna och andra lökväxter tränger genom jorden. Men jag hade velat ha en längre vinter.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.