Och så kom det mera snö…

Ska bjuda på en liten bildkavalkad från Lovisa. Ofta tänker jag, ”de här vyerna har jag visat till lust och leda, alla byggnader likaså”… ”inget nytt under solen, här lufsar jag på i samma spår dag och dag in, och coronan ger mig ju inte heller några vidgade vyer precis” 😀

Men, så får jag respons av mina läsare här på bloggen. Lena i Wales skriver ofta att hon älskar mina Lovisavyer. Och många andra bloggare gillar också, så tacket går även till er ❤

Östra Tullgatan. Ett stenkast från mitt hem, vägen jag promenerar då jag ska till exempel till K-Supermarket såsom i dag.
Välsandat i backen framför församlingshemmet.

Såsom ni ser var det lite dimma idag. Ett par minusgrader, kanske på plussidan ett tag. Har inte följt med så noga. Men många pratar och skriver om det underkylda regnet som skapar halka och även is som är svår att skrapa bort från vindrutorna på bilarna. Det finns även personer som vittnar om att de tvingats stanna flera gånger under sin färd för att skrapa rutorna på bilarna, att de annars inte ser ut… och gör man inte det ska man ju inte köra på vägarna.

Nästan framme vid K-Supermarket.

Hoppas att där inte blev någon bil under den där snöhögen 😀 Närmare två meter hög gissar jag.

Svårforcerad trottoar för fotgängare.

Här var det nästan omöjligt att promenera, på trottoaren alltså. Så jag fick bli ”flickan som gick på gatan”… Några kunder fick jag inte och lika bra så. Jag hade blivit förskräckt om någon stannat mig och frågat vad jag kostar.

De som körde förbi mig där jag gick på gatan undrade troligen närmast vad tanten gjorde där på körbanan.

Men ingen idé att klaga. Tids nog smälter det här bort och sedan gnäller vi då det är för varmt på sommaren. För många flugor, myggor, getingar och Gubben-Gud-vet-vad 🙂

28 reaktioner på ”Och så kom det mera snö…

 1. Fick ni bakslag på våren, eller visade sig aldrig våren hos er. Hos mig i Kårböle är det +5,2 grader blöt glansis på tomten, och snön på taket ramlar ner framför garage porten. Det blir att skotta innan det blir minusgrader igen. För bilen är jag tvungen att använda, 4.5 mil till affären i Färila.
  Svante

   1. Igår hade vi jättefin vår, idag har vi bara vår, med massor av moln. Snön smälter överallt, och får SMHI rätt lär det vara plusgrader flera dagar i sträck.
    Svante

   2. Det är dripp dropp här också men inte sol, så det det dröjer innan snön försvinner då det kom rätt mycket till.
    Men tids nog! Med plusgrader packas snön ihop.

   3. Här verkar snön på taken bli mindre, och mindre. Här är det också +3,5grader i kväll. Hoppas att det inte blir minusgrader under natten, så att det går att skotta bort snön utanför garageporten på morgonen.
    Svante

   4. 04:01 är det +2.8 grader, och det blir att skotta utanför garaget innan bilen kan komma ut. Det har ramlat ner snö från taket hela natten.
    Svante

   5. Det ska väl fastighetsägaren göra, och ställa ut varningsskyltar. För min del är det bara vid garageporten det behövs. Fortsätter den värme, som har varit några dagar är snön på taket snart borta. Jag skottar bara för att jag måste komma åt, och få ut bilen.
    Svante

 2. Det är sant. Vädret är aldrig någonsin ”lagom” 😀 Våra snöhögar krymper med varje timme som går. Snart är det bara grus kvar. Jag får för det mesta gå på gatan. Här finns bara en enda kort trottoar i hela byn. Kram!

 3. Oj då! Det såg inget vidare ut – snömängderna alltså. Lite märkligt, då Lovisa och Täby haft ungefär lika temperaturer under hela vintern, men inte nu. Så omtänksam som jag är delar jag med mig av mina nästan 10 grader klockan 21:00 ikväll. Då försvinner Lovisas snöhögar fort. Vi har dock inte haft sol, så den kan jag inte dela med mig av;-)
  I ärlighetens namn har vi också ett cirka tre meter högt snöberg kvar i skogen bredvid parkeringsplatsen. Men det var ju minst fem meter högt för två-tre veckor sedan. Så jag klagar inte;-)

  Du har nog aldrig hört mig klaga över sommarvärme eller;-) Tänker inte börja med det i år heller. No way!!!

  PS. Vet inte hur lagen är i Finland med att plocka upp kunder på vägen. Mig vetande är det förbjudet i Sverige. Så jag gissar att det är samma sak i Finland:-))))) DS.

  1. Vet inte vad du menar med att plocka upp kunder på vägen?… fast ahaa… ja, jag skojade om att jag ”gick på gatan” , så det var kanske det du menade 😀

   Stora snöhögar har vi. Dröjer minst 3-4 veckor innan de är borta och då krävs plusgrader många dagar 🙂

 4. Så nära och ändå så långt borta. Dimma är härligt. Här i Stockholm all snö är puts väck. Hände på 2 dagar. Ganska skönt att ha gatorna rena och gångbara.

 5. Jag tillhör ju också skaran av Lovisa-beundrare … och gillar verkligen dina bilder från din fina hemstad!
  oj … mycket snö fortfarande hos dig – och i det läget får man lov att gå på gatan!
  Här är snön nästan borta, just nu +9 grader – lite mulet, men det finns hopp om att det klarnar upp under dagen 🙂

  1. Det hade kommit mycket snö en dag som jag bara var inomhus så jag blev lite överraskad själv av mängden 🙂
   Plusgrader idag, snö som rann bort – men mycket finns kvar än.
   Kul att du gillar Lovisabilderna!

 6. Oj, mer snö hos er? Här är det +8 grader idag och mulet men imorgon är det lovat +10 och sol. jag är tacksam att isen försvunnit på trottoarer här så man kan gå med lite raskare steg. Krokus och snödroppar har börjat kika fram. Och det är trevligt att se Lovisa. 🙂 Önskar dig en fin dag!

  1. Ja, jag såg på tv att någon stad i Sverige, söder om Stockholm, hade haft +16,8 grader i dag! I februari!

   Vi hade bara +5 men det betydde att snön packade sig och en hel del smalt undan.
   Kram och ha en skön kväll!

 7. Så härliga Lovisabilder, gillar snöbilder! Är det inte gångbara trottoarer får man gå på gatan och hoppas på att bilisterna håller farten.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.