På en ledig dag, utan måsten

… då kan jag sova till halv elva. Frukosten kan jag  äta halv tolv. Samtidigt som jag spelar Wordfeud.

Jag sätter på en tvättmaskin. Passar på att byta lakan. Sådant som jag annars hinner och har ork för endast på lördagar, den enda lediga dagen jag vanligtvis har. Nu känns det skönt att alla det där ”måstena” jag har hemma; dammsuga, diska, köra tvätt och hänga den, sortera disk, och allt möjligt annat… kan spridas ut över fyra lediga dagar.

Jag noterar att det plingar i telefonen. Mejl och messenger, sms och Whatsapp. Men jag behöver inte reagera på dem direkt, det som har med jobbet att göra får vänta till måndag. Och så svarar jag bara på samtal som jag också vet att inte har med jobbuppdrag att göra 🙂

Solen lyser, himlen är blå. Lite senare ska Carita ut och gå!
Se, det rimmade!

37 reaktioner på ”På en ledig dag, utan måsten

   1. Min egen plan är att under juni, juli och augusti vara ledig fredagar och måndagar ist för att ha lång semester. Man hinner massor på 4 dagar

   2. Ja, det gör man! Och jag försöker varje vecka vara ledig halva fredagen och ibland även halva söndagen. Ibland går det bra, ibland sämre 🙂

 1. Gott att vara ledig och få göra undan lite! 🙂 Bra med hjärngympa, jag kör också men ibland blir det svårt med många vokaler eller konsonanter om det överväger av den ena eller andra sorten. Men kul är det! Önskar dig fina dagar nu på din ledighet!

  1. Under arbetsdagarna måste jag höra plingen, eftersom vi jobbar på distans via mejl, Messenger, sms och Whatsapp.
   Hellre ändå så än att 20 medarbetare skulle RINGA till mig 🙂
   Klokt att välja bort en del aviseringsljud, då som man KAN göra det.

   1. Förstår att du behöver det ang jobb och sånt. Jag har tagit bort ljudet av grupper som är mindre viktiga då alla meddelar sitt intresse så skulle det vara ett evigt pipande. Jag ser ändå vilka som är lästa eller olästa sen

 2. Du verkar ha fyra välfyllda dagar ändå, förvisso med vanliga ”hushållsgöromål”, men ändå. Att inte svara på mejl omedelbart har jag svårt för än idag. Minns att jag även svarade på mejlen under min semester, då jag inte ville ha en massa mejl i inkorgen efter semestern. Tyckte det var stressigt.

  1. Här är vi åter likadana 🙂 Jag tycker också det är stressigt med jobb som blir på hög.
   Således har jag ägnat en halvtimme igår och en halvtimme i dag att svara på mejl. Jobbets mejlinkorg, min mapp där, vågar jag knappt tänka på…
   Jag har vikarier som sköter mycket, men det finns också mejl som de inte kan svara på och de ligger nu där sedan och väntar på mig på söndag kväll eller måndag morgon 🙂

 3. Du har fixat en del måsten i hemmet och det brukar kännas skönt. Hoppas du fick en fin promenad i solen.
  Kramar från oss

  1. Jag går sällan långa promenader då ryggen inte klarar det men jag försöker bygga upp styrkan så att jag kan gå lite oftare.
   Att ha ryggsäck istället för en väska som dinglar på armen hjälper också 🙂
   Kram!

 4. Vad bra att du får en hel ledig dag utan måsten. Sovmorgon har jag aldrig haft för att det alltid fanns hundar i mitt liv. Dessutom har jag jobbat nätter i många år. Min dag var stressig men imorgon är det lugnt. Kram!

  1. Jag har haft en hund i mitt liv, och för det mesta sov den lika länge som jag – men inte alltid.
   Nu vill jag inte ha hund, dels för att jag har ett krävande jobb, dels för att jag snart fyller 60 år och kanske inte skulle orka sköta en hund så bra som jag borde.
   Och jag vill nog inte nu i den här åldern heller bli väckt av djur som behöver komma ut 😀
   Kram!

 5. Skönt att kunna ha en extra ledig dag bland rutiner.

  (Jag skulle döööö att sova så länge och inte att glömma migränhuvudverken som skulle komma som en straff på köpet. En död kvinna med grym migrän är ingen rolig kvinna alls.
  När lägger du dig? Måste va ganska så sent typ runt 2. För det kan väl inte vara så att du sover 12-13 timmar? Jag fördömer
  dig inte alls utan mer i chock.
  Jag säger inte att jag studsar ut ur min säng men jag går upp 7 oavsett dag. Och lägger mig runt 0.00 eller 01.00 Långa helger blir lite jobbigare då sömnbehovet minskar drastiskt.)

  1. Ja, vi är alla så väldigt olika. Vanligtvis kan jag somna kring 23-24 och natten mot fredag sov jag från 22.30 till 8.30. Utan att vakna och t.ex. behöva gå på toa.
   Jo, jag sover för det mesta utan problem. Ibland kan jag vaka mellan fem och sex, men sedan somna om och gärna skulle jag då sova till 10-11 men måste börja jobba senast kl. 10 från måndag till torsdag.
   Jag behöver nio timmar sömn för att må bra, men får jag sova mer, typ 11 timmar gör jag det alltid då jag kan 🙂

   1. 11 timmar??? 😲Wow. Det är ju halva dagen. Då måste man va supereffektivt för att hinna med allt.
    Ja, vi är olika. Alla har sitt sätt a leva. 😀

   2. Jag prioriterar sömnen eftersom den är viktig för att jag ska orka med annat.
    Om jag sover bara 4-5 timmar per natt orkar jag ingenting, så mina vakna timmar under en dag skulle inte alls bli effektivare.

   3. Sju timmar kan jag klara mig med då och då. Ibland blir det bara fem, om jag ligger vaken och grubblar eller annars bara inte kan somna.
    Fem är på tok för lite, då behöver jag ta igen det följande natt och det brukar lyckas 🙂
    Natten mot i dag sov jag nio timmar.

   4. Själv sov jag bara några timmar. Och av det 1 timme var ganska så jobbig timme. Jag vaknar ibland att det splitter i kroppen som om man har kolsyra i den. Inte en angenäm känsla alls. Men jag slocknar lättare ikväll.

  1. Det blev tre lediga dagar, i dag söndag måste jag jobba igen, annars är måndagen helt kaotisk och det vill jag slippa.
   Men skönt var det att hinna träffa vänner.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.