Mera snö och misslyckat knästöds-köp

Klockan är 16.20 och snön har slutat yra ner. Det är ändå minus tio grader och ska bli minus 20 till natten. Plusgrader väntas först till lördag, kanske +4. Så jag säger som bloggvännen Svante, den globala uppvärmningen finns någon annanstans. Samtidigt som jag vet att benämningen närmast handlar om att vi får extrema väder och temperaturkast, inte så att hela världen får det varmare och skönare. Det kan bli extremt hett och extremt kallt, och snö på överraskande platser, som till exempel i Texas.

Jag har åter ont i knäet, efter en paus på nästan fyra år. Köpte ett stöd på apoteket, men trots att expediten mätte omfånget på benet var stödet för litet och skenorna skar in i underbenet. Omöjligt att använda. Måste få det utbytt men jag vet inte hur då jag inte kan PROMENERA dit. Får vänta på att någon har möjlighet att erbjuda mig skjuts.

Allting går nu väldigt långsamt här hemma och jag har kommit på olika hjälpmedel och knep för att få nödvändiga saker gjorda. Till exempel har jag en påse som hänger runt halsen och där finns mina båda telefoner. Jag kan nämligen inte nu snabbt förflytta med från punkt A till punkt B.

Har hämtat en ostbricka som take away i dag då jag fick skjutshjälp och skötte en massa andra ärenden samtidigt. Grämer därför att storleken på knästödet blev fel 😦
Mitt knä har krånglat över trettiofem år. Menisken är bortopererad och nu har det med åren blivit slitage.

31 reaktioner på ”Mera snö och misslyckat knästöds-köp

 1. Det är ett helvete när ett knä inte är ok. Har fått protes i vänster som lossnade efter 2 år då blev det en ny operation. Har även artros och ständig värk i höger.
  Hoppas du får skjuts så du kan byta.
  Styrke kramar från oss
  💕💕

  1. Jag fick skjuts av en vän ❤ Tacksam för att fått stödet bytt redan i dag.
   Ja, inte blir vi vigare och friskare med åren 🙂
   Jag har inte värk, så jag får ge styrkekramar till dig för att du ska stå ut med din!

 2. Går inte att klicka gilla här. Jag vet hur det känns när något inte fungerar i kroppen. Jag har ju varit sjukpensionerad för en arbetsskada i ryggen sedan 1988.
  Svante

   1. Jag har aldrig vant mig med värken i ryggen, men jag har lärt mig att inte göra vissa saker ofta. Motion är också bra för mig. Promenera med kamera är rätt bra.
    Svante

 3. Vilket elände att ditt knä börjat krångla igen. Hoppas att du kan få någon hjälp för det.
  Krya på dig!
  Kram, Ingrid

  1. Ja, det där med att inte kunna promenera helt normalt är ju jobbigt, då det skulle vara viktigt för mig att normalt röra på mig.
   Därför har jag inte bil heller, i och för sig också en kostnadsfråga – men mest av allt viktigt att kunna gå då jag sitter mycket i jobbet.
   Nu hasar jag mig åter fram och är rädd för att knäet ska ge efter… Hoppas på en bättring!
   Kram och tack för omtanken!

 4. Japp ”Global warming” trodde jag hade nått Skandinavien i slutet av februari, men den värmen kom verkligen av sig snabbt. Vi har det inte helt så kallt som du, men det räcker med två minusgrader, blåst och snöyra.
  Osis med ditt knä! Hoppas du får skjuts snart och kan byta ut knästödet. Ta taxi annars, det är det värt!

  1. Svårt att få tag på taxi i Lovisa ibland 😀
   Men en kollega, Nette den här gången, hade läst min blogg och erbjöd direkt skjuts. Jag blev SÅ rörd och glad!

 5. Tveka inte, Carita! Sätt igång med hela maskineriet så att du får nya delar i ditt knä! Det är ingen vits att gå omkring med värk, och här är ju orsaken uppenbar! Det tar ju tid innan du kommer dig till operation, så ju förr du börjar med HVC, dess bättre!

  1. Det är ju bara det att jag inte har nån värk alls. Knäet ”ger bara efter” då och då.
   Vilket är obehagligt, då man inte vet i vilken sekund det ska ”pettää”.

 6. Besvärligt! Åtminstone har du inte värk, men besvärligt om du inte riktigt vågar lita på att knäet skall hålla. Har du möjlighet att göra rörelser för att stärka musklerna runtom knäet för att på så sätt göra knäet starkare? Jag har nämligen också problem med mina knän, främst det vänstra. Fick dylika rörelser för ett antal år sedan och de har hjälpt. Ännu kommer och går värken, men jag har märkt att om jag rör mig mera, känns det bättre. Dock har jag inte samma åkomma som du har, utan mitt är just det, försvagade muskler i knäet. Krya på dig!

  1. Jag kunde försöka kolla på nätet vilka stärkande rörelser man kan göra.
   Men problemet sitter inne i knäet. Dock lär stark muskulatur runtom kunna hjälpa lite – få se… eller om operation stundar.
   Som man nu troligen tvingas vänta på då det är corona och inte akut med mig.

 7. Mors.Här kom vintern tillbaka idag,vitt ute,-5,9 just nu,tror jag stannar inne och njuter i stugvärmen idag.Hoppas du får ordning på stöder för ditt knä,ett som passar perfekt..Haé Kram

  1. Ja du, man är gärna inomhus nu – vi hade minus 19 i morse och coronan med halv lockdown i vår stad gör ju också att man bara vill och ska vara hemma. Hade man en brasa vore det ännu mysigare. Får nöja mig med levande ljus! Ha det gott – kram!

  1. Ja, det var -19 i morse när jag vaknade. I kallaste laget, men mars månad är sådan som den är. Vi går ändå förhoppningsvis mot en ny vår och sommar 🙂
   Sköt du också om dig – stay safe!

 8. En rullbräda kan vara bra att förflytta sig med;)
  Jag har funderat på att köpa en krycka innan jag kan behöva, då jag känner av min ischias lite då och då.
  Hoppas att du får bättre med knän, kanske lite Alvedon kan vara hjälplig.
  Jag känner med dig. Men knäna och leder gillar inte årstidsväxlingar och speciellt jobbigt det blir på våren och på hösten.
  Sköt om dig.

  1. Rullbräda, här hemma menar du? Eller utomhus? Jag skulle ramla och slå ihjäl mig 😀
   Snart blir det nog krycka för mig med. Åldern kommer inte ensam.
   Jag har inte värk så jag behöver inte Alvedon – det är nåt inne i knäet som inte håller – ibland ger knäet efter… obehagligt.
   Hoppas att knäet bara har ”vår”-problem!
   Kram!

   1. Kanske en krycka är lättare att avlasta den onda knän. Jag tänkte på en enklare bräda sånt som man ställer under växter så att det är lättare att flytta runt i ett rum. Inte som en skateboard och aldrig bägge benen på. Men när jag tänker in i situationen så stöder man sig växelvis på bägge benen.
    Krycka är nog enklast.
    Förhoppningsvis är bara årstidsvärk. 😀

   2. Hoppas också på årstidsvärk! Två dagar gick det rätt bra – i dag krånglade knäet igen hela förmiddagen.
    Nu på eftermiddagen har det varit bättre.
    Ja, ja… den ålderdomen 😀

   3. Ja, för tre år sedan hade jag problem ungefär en månad eller lite längre, minns inte mer.
    För ett år sedan kunde jag inte heller gå, men då var det ljumsken och jag fick hjälp av gurkmeja och en osteopat.
    Nu har jag företagshälsovård och via den kan jag få besök hos ortoped. Jag ska vänta och se lite.
    Blir det operation tvingas jag kanske vänta länge på grund av covid-19?

 9. Har läst längre fram att knät är bättre nu. Märkligt det där att knät ”pettää” eller ger vika, jag har samma problem med mina vrister lite då och då och just nu är det vänster vrist. Har börjat vara noga med att hålla mig i trappräcket när jag går nerför en trappa, för säkerhets skull. Men jag kan gå som vanligt trots att det hugger till i vristen. Måste vara besvärligt för dig när knät inte funkar. Har du sökt för det någon gång?

  1. Jag har varit hos läkare – jo. Ofta är det ledvätska som saknas, brosk som sitter fel? Inte mycket dom kan göra när mänskan blir äldre.
   Lederna ska väl slitas slut helt innan det blir operation? Men obehagligt när vrist eller knä ger efter. Började åter äta gurkmeja och det hjälpte då jag hade problem med ljumsken för ett år sedan. Jag håller också i räcken och tar ibland stöd av möbler hemma, men nu har det börjat gå bättre igen, kännas normalt.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.