Vacker vägg, del 133

En gammal bild från Strömfors bruk, av det som i dag heter Bed and Bistro. Det vackra staketet finns inte längre kvar.

Diskussionerna går nu heta angående försäljning / inte försäljning av vissa gamla byggnader här. Jag hoppas att man ganska fort kan få ett beslut så att byggnaderna tas om hand på bästa möjliga sätt.

I dag har jag haft en väninna på besök. Vi träffas en gång i månaden. Varannan månad hos henne och varannan hos mig. Nu har vi bestämt oss för att vi inte längre har gåvor med oss då vi går på besök. Istället diskuterar vi vad vi kan bidra med tillsammans för att ha ett knytkalas. Vi har också sagt att ingen av oss ska känna sig pressad att servera nåt fint eller att vrålstäda innan vi träffas. Vi sitter ju ”bara vid ett och samma bord och umgås”, äter gott, dricker gott, pratar, skrattar och gråter.

Att träffas ska vara prestigelöst.

12 reaktioner på ”Vacker vägg, del 133

 1. Nu har du fått till det med en rubrikbild! Å den bilden är helt suverän, speciellt med tanke på ditt yrke och att du skriver dagbok ”på riktigt”. Snyggt.

  Har aldrig förstått det där med att städa INNAN besök kommer. Jag menar är det många som hälsar på så måste man ju städa efteråt också. Totalt onödigt om du frågar mig. Däremot är det alltid roligt med en liten present. Inte nåt som kostar flera hundra kronor men en liten gåva tycker jag är alltid roligt att ge/få.

  1. Ja, fastän vi bara var två – min väninna och hennes hund – så nog finns det disk efteråt.
   Vi kom också överens om att vi inte ska känna press för att städa. Jag brukar torka av i toaletten, vill att den ska vara hyfsat fräsch.
   Det får räcka 🙂

 2. Att träffa en vän och prata är nog så viktigt. Det är kanske det man saknar mest i coronatider. Jag brukade ha en meditationsgrupp och mitt hus brukar alltid ha någon som kom varje dag och det är inte alla tillställningar jag saknar utan att umgås med vänner helt utan planering. Det känns rätt tomt och ingen vaccin har vi fått ännu. Vårdagjämning ser man inget av med massor av snö och blåst. Till och med -24 grader härom natten. Fy sjutton Hoppas det är bättre hos dig.

  1. Minus tolv har vi haft på natten och nu kring nollan – jätteblåsigt och därmed kallt. Våren har alltså inte kommit till oss i södra Finland heller. Längtar mycket efter den då vi haft lång höst och vinter, mörker, kyla och corona.
   Kramar till dig!

 3. Presenter vid besök av det slaget är ju lite överdrivet.
  Måltiden är ju det viktiga plus att man får möjlighet att umgås.
  Det går väl lika bra med en ”Bullens” som med oxfile kan jag känna.

  Gamla byggnader måste ju bevaras för framtiden, hoppas de kommer fram till något bra.

  Ha en fin avslutning på helgen.

  1. Det är roligt att både få och ge små gåvor, men de ska inte kännas som ett tvång, att man inte vet vad man ska ha med sig. Då man träffas regelbundet känns gåvorna överflödiga. Det viktigaste är ju att träffas.

 4. Gillar din header som passar dej perfekt.
  Att träffas för en pratstund och lite mat är trvligt. När det sker regelbundet behövs inga presenter.
  Kramar från oss

  1. Precis. Vi hade små gåvor i början. Och ibland hittar man nåt som passar vännen perfekt.
   Men det ska inte kännas som tvång/stress… vad ska jag NU köpa.
   Kramar till er!

 5. Tycker också att det är lite överambitiöst med presenter när man träffas regelbundet. Håller både med dig och alla före mig som kommenterade. Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.