Lovisa i sommarskrud

Gjorde en liten runda på Lovisa Open i dag. Ett evenemang som ibland arrangerades om fredagar så att affärerna hade öppet till sent på kvällen. Nu sätter ju pandemin fortfarande alla möjliga gränser, men vissa företag hade några timmar längre öppet i dag än om lördagar överlag. I en liten stad är det annars bara affärer som tillhör större kedjor som har länge öppet och även söndagsöppet. Som till exempel stora livsmedelsaffärer.

Vår lilla italienska glassbar invid köpcentret på förnyade Drottninggatan har kunder då det är vackert väder.
Ingen trängsel här, mellan Drottninggatan och Alexandersgatan. Men grönskan är så fin. Och det var tacksamt mycket folk i rörelse. Här är jag på väg till affären Sähköpiste som har inredningsgrejer. Den ligger längst borta till höger men syns inte så bra på fotot.
Har varit och förhandsröstat i kommunalvalet och är på väg bort från de så kallade Socis-tunneln, där man kan rösta utomhus. Ett mycket bra initiativ av staden i dessa covid-19-tider.

10 reaktioner på ”Lovisa i sommarskrud

  1. Lovisa Open låter som en tennisturnering – hahaha:-) Så fint det är i Lovisa i dessa försommartider. Försiktigt grönt skulle jag kalla det.
    Vilken cool idé att låta folk rösta utomhus – såååå smart:-)

  2. Det ser så lovande ut med, det känns som bladen är mer en det brukade bli. Och ser man på, en hel del folk på gatorna.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.