Flowers on Fridays, del 25

Så här ser årets midsommarkrans ut. Jag ska försöka få till det så att någon tar ett foto av mig när jag har den på huvudet.

Inte för att jag tillsvidare har några planer för kvällen. Midsommaren är ju ett slags familjefest och en singel blir sällan bjuden på sådana. Dessutom är det skäl att fortfarande vara försiktig. Nästan alla restriktioner som har med pandemin att göra har luckrats upp hos oss. Ansiktsskydd rekommenderas fortfarande då du rör dig bland många andra människor, handsprit och avstånd likaså.

Men allt det här är lätt att glömma nu då vi äntligen FÅR komma samman. Och de som har corona vet ju inte alltid om att de bär på smittan. Man kan ju så att säga känna sig symptomfri men ändå bära på viruset.

Så jag är i valet och kvalet. Ska jag sitta ensam hemma eller ska jag i alla fall ta cykeln och åka ut på en liten tur? Åska har utlovats till kvällen, så även vädret får mig att tveka lite. I synnerhet som det har varit verkligt busväder med storm och hällregn. Jag har respekt för naturens krafter.
Men det jag KAN göra är att önska er alla en skön midsommarhelg. Jag hoppas kunna återkomma med fler bilder. Har i värmen varit för trött för att orka åka runt med kameran. Nu är det lite svalare, +22 grader och moln.

20 reaktioner på ”Flowers on Fridays, del 25

 1. En vacker krans du gjort och jag hoppas någon kan ta en bild.
  Jag skall njuta i trädgården som fått 25 mm regn på 2 dagar.
  Är försiktig och håller avståndet trots att jag är fullvaccinerad.
  Kramar från oss

  1. Jag har köpt kransen – kan inte binda själv, eller skulle kanske kunna? Men tappar nerverna med den sortens pyssel 😀
   Vi ska fortsätta vara försiktiga minst ett halvår till. Nya virus dyker ju också upp.
   Kramar!

 2. Oh, så vacker midsommarkrans – har du bundit den själv eller är den köpt? Jag skulle nog valt en cykeltur före åskan. Här har vi ställt in firandet, hoppas på bättre väder i morgon. Snopet när vi skulle fira tillsammans med döttrarna och co för första gången på 11 år. Så fort tiden går. Jag är van vid stora fester på midsommaren annars. Trevlig midsommar, hur du än gör, önskar jag dig Carita!
  Jättevackra foton på kransen!

  1. Jag har köpt kransen, den har riktiga blommor. Skulle tappa nerverna med att binda själv 🙂
   Konstigt varierande väder överallt, vi har haft regn en gång denna vecka, annars mycket varmt hela tiden, både sol och moln – men upp till +27 grader.

 3. Åska har vi redan haft i Kårböle, nu börjar solen lysa igen, gissar att det kommer mer åska.
  Svante

   1. Idag har det varit sol hela dagen, och syrran har varit på besök. Jag har precis kommit hem från transporten till Ljusdal, där hon hade en kompis, som skulle till Stockholm.
    Svante

 4. Glad Midsommar till dig! Kransen är otroligt fin. Är det riktiga blommor eller tyg diton?
  Här regnade det rejält i morse, men sedan blev det 23 grader men mest molnigt. Helt okej med andra ord.
  Hoppas du hade en rolig kväll ändå – ute på restaurang eller hemma.

  1. Det är riktiga blommor. Har kransen i kylskåp på natten, eller då jag inte har den på huvet.
   Spray-duschar den ofta, då håller den 2-3 dagar.
   Önskar dig en fortsatt skön midsommar!

 5. Vacker krans! Hoppas du fick en trevlig midsommar. Du behöver knappast oroa dig för ngt Corona virus ute på cykeln! Befinner du dig i folkmängd utomhus, är det kanske skäl att bära munskydd beroende på vad som nu rekommenderas i Lovisa trakten. Här i Minnesota slopas ALLA restriktioner med början den 1.7, fast helt borta är pandemin inte. Dock är statens befolkning nu vaccinerad till 62 % och kurvan går stadigt neråt. Livet är sgs normalt igen. 😀

  1. Var en liten stund bland ett hundratal andra personer på en öppen plats med tre restauranger fördelade på en radie av hundra meter. Jag åt på det ena stället, utomhus – kunde inte ha munskydd då 🙂 Sedan hela kvällen ute på gården tillsammans med EN annan person, så det kändes lugnt. Som du säger, pandemin är inte borta men rätt många vaccinerade här också

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.