Glad midsommardag till alla!

Den här bilden tog jag av mig själv på balkongen i går.
Första besöket på Café Saltbodan igår. Serveringen har byggts om efter branden som inträffade på sensommaren 2019 och därför öppnade caféet först den 19 juni. Satt här med kollegan/väninnan Pia på en lonkero/cider och sedan åt jag lunch på Café Skeppsbron ett stenkast bort.

Firade ändå midsommarkväll på tumanhand under bar himmel på gården med en av grannarna, Ann-Louise. Vi drack vin och pratade tills solen nästan gick ner. Eller i alla fall försvann den vid halvelvatiden bakom ett av husen 🙂 En otroligt skön kväll och inga myggor.

I torsdags hade regiontidningen en artikel om Nya Östis. Tyvärr ligger den bakom en betalmur. Rubriker brukar ju spetsas till ibland och jag tycker det här ger en dramatisk bild som inte berättar hela sanningen. Tvister och olika åsikter finns inom alla föreningar. Vår tidning har nu dock ändå tydligen blivit så pass intressant att många ägnar midsommardagen till att diskutera detta i NÖ:s Facebookgrupp.

Jag skulle gärna göra helt andra saker, men då och då måste jag följa med diskussionen där och svara på frågor. Eller rätta till missförstånd och uppgifter/antaganden som inte är sanna.

Önskar er alla en glad och lagom varm midsommardag ❤

14 reaktioner på ”Glad midsommardag till alla!

 1. Vi åt inne – men jag har sovit ute! Du vet inte hur skönt det är att vakna bland träd, med lite susande vind, myggnätet rör på sig, lite fåglar sjunger och flyger, ligga och läsa… Ha det gott!

  1. Jag skulle gärna sova utomhus, har haft planer på att fixa till det på balkongen i alla fall. Behöver en ny madrass dit, en som går att rulla ihop – har sett sådana på nätet, men ska kolla hos Sähköpiste lokalt först!

 2. Vilken läcker bild på dig. Kransen är så vacker på ditt huvud. Kul att den är gjord av äkta blommor.
  Nya Östis verkar väcka heta känslor hos ”konkurrenten”. Å även negativ PR är PR, men jag skulle absolut inte spendera midsommardagen med jobb och rättelser.
  Men du hann i alla fall fira Midsommarafton i stil:-)

  1. Ja, jag brukar numera vända det här med heta känslor och ”negativ PR” till att det a) betyder att vi är viktiga b) att det är PR visåvi.
   Eftersom jag har yttersta ansvar för vad som skrivs på NÖ:s FB-sida måste jag följa med debatten varje dag. Sedan då jag har semester följer biträdande redaktionschefen debatten. Ibland händer det att vi stänger kommentarsfunktionen till natten eftersom vi inte kan ha koll på den då. Somliga kallar oss fega, de anser att vi har yttrandefrihet i Finland. Ja, det har vi – men yttrandefrihet är inte detsamma som att man får skriva vad som helst i VÅR grupp, där bestämmer vi vilken andra som råder.
   Sedan finns det också personer som tackat oss för modereringen. Och som säger att det krävs mod att göra såsom vi gör, att fler borde följa det exemplet 🙂

 3. Yttrandefriheten är viktig, men den kommer också med ansvar och vett och etikett. Det är det inte alla som förstår… Trevliga bilder på dig med krans i håret och en fin midsommar verkar du ha haft.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.