Lukas växer

Min ek fick namnet Lukas Hradecky, efter Finlands fenomenala målvakt i fotbolls-EM. Jag ville hedra honom på något sätt då han var en av de snabba att kalla på hjälp då danske Christian Eriksen föll ihop i första gruppspelsmatchen.

Ganska länge stod han där med sina sex blad. Lite fundersam efter allt som hans lag hade varit med om.

Men sedan verkade det som att han hade bearbetat det som hänt. Finland gick inte vidare till slutspel, men laget gjorde ändå en fenomenal insats med en seger och en uddamålsförlust. Sista matchen mot Belgien höll vi också ut nästan till slut. Kändes förstås surt med ett självmål i protokollet för en av turneringens bästa målvakter, då bollen studsade så att han inte hann göra något.

Som ni ser har livet gått vidare för Lukas. Han har fått nya blad och vill det sig väl växer han sig hela tiden större och starkare. Allt detta kom från ett ekollon som plockades tidigt i våras och som sattes i jord med tanken ”vi får se vad det blir” 🙂 ❤

20 reaktioner på ”Lukas växer

  1. Ett helt perfekt namn för din Ek. Det där med självmål orsakade av målvakten är idioti. Det är en ”ny regel” som kommit till för årets EM. Förut kunde bara utespelare gör självmål, men nu är det även målvakten. Lukas var inte den enda målvakten som råkade ut för att ha gjort ett självmål. Sjukt om du frågar mig. I den svenska pressen håller de flesta med mig;-)
    Tycker Lukas var Finlands bästa spelare. Han och det finska landslaget fick mycket beröm i Sverige och internationellt.

    1. Tycker samma som du! Visste inte att det var en ny regel, men du är klart mer insatt i reglerna än jag 🙂
      Ja, Lukas var vår bästa spelare. Pukki var en liten besvikelse, vristskadan kanske höll honom tillbaka och så var han hårt bevakad hela tiden också. Kul att Finland fått mycket beröm. Har inte läst allt. Hörde bara svenska kommentatorer säga före matchen mot Danmark att Finland är chanslöst… sedan tror jag de tänkte om 😀

    1. Finland blev fjärde i gruppen men fick tre poäng genom segern över Danmark och gjorde även annars en bra turnering. Lite grämer det förstås att laget inte kunde knipa en poäng av Ryssland 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.