Hann luncha innan åskan kom

Hade lunchträff med Barbro klockan 14 och kunde hålla en timme ledigt. Efter den hann jag vara hemma en stund, sedan brakade ovädret loss. Då hade jag redan fått rapport från en kille i Helsingfors via Whatsapp. Han visade en video med hotfulla åskmoln och ett oväder som var i antågande.

Det var tryckande hett på Locales terrass där Barbro och jag delade på en pizza. Även i skuggan under parasollen. Stämningen var, också med musiken som kom ur högtalaren, som från en terrass i Grekland under högsommaren där. Då och så svepte en barmhärtig sval vind över borden.

Men sedan kom då ett förlösande regn och åska med hårda vindbyar och hagel. Ovädret höll på över en halvtimme och mulet har det varit flera timmar sedan dess. Temperaturen gick ner till +27 🙂 Hahaaa – det ni! Svalare än +32!

12 reaktioner på ”Hann luncha innan åskan kom

  1. Ja, så kändes det en stund i dag. Nu åter mycket varmt och väntas åska i morgon. Men naturen fick det vatten den och även vi mänskor längtat efter i hettan 🙂

 1. Hahaha! Ja, sådana temperaturer är ju inte precis vanliga för dig eller mig. Här kom det ingen åska alls, men väl en regnskur runt 14:30. Märkte ingenting, då jag var i Täby Centrum. Temperaturen gick ned redan igår kväll, och idag var det ”bara” 23 grader som varmast.

 2. Härligt med lunchträff! Och med sådan värme är det ju inte ovanligt med åska.
  Vi fick samma värme idag. Runt +33 grader. Dock ingen åska med regn som vi så desperat behöver! ☂️

 3. Håller med den tryckande kladdiga värmen är jobbig.. Vi har fått några kraftiga skyfall sista två dagarna men så fort dom är över blir det lika kladdigt och hett igen..😟 Jag längtar efter dom där sköna normala sommardagarna..🥴 pizzan såg smarrig ut..😉 kram 🤗

  1. Ja, man kan undra om det blir ”normala sommardagar” med +20 nåt tag. Känns som att vi aldrig är nöjda. Kall maj månad, sedan extrem värme… klibbigt så man inte kan sova, då jag inte har nedkylningsanläggning hos mig. Fläktarna får jobba.
   Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.