Lovisa-ån och solrosor

Dagens promenad blev drygt två kilometer lång. Med mobilkameran förevigades Lovisaån och ett solrosfält.

Bron som går över ån i stadsdelen Garnison i närheten av sportplanerna. Här finns gott om vatten fastän det på andra ställen kan se ut som att ån inte har vatten alls. På vissa ställen har växtligheten tagit över men inte här.
Vyn åt andra hållet. Förr tvättade många sina mattor i ån. Jag tror inte att just det här är trappsteg ner till en sådan tvättplats, men sådana finns längs ån. Eller man ser spår av trapporna fortfarande.
Det här enorma solrosfältet finns vid Parkgatan. Jag har ingen aning om vems mark det är. Får vem som helst plocka solrosor här eller är det en privat odling för försäljning?
Jag bad Pia så några solrosfrön som jag köpte. I dag är solrosorna så här höga. Jag uppskattade höjden till 230 cm, men vi har inte mätt dem. De torde få blommor snart. Men gissa om det är svårt att se det då man själv som 168 cm lång står under dem? 🤣

12 reaktioner på ”Lovisa-ån och solrosor

  1. Vackra bilder på ån. Solrosorna är fina små solar.
    Vill också ha lite sol för nu har det regnat i nästan 2 veckor.
    Kramar från oss

  2. Just ja, dina solrosor som du har/hade på balkongen. Skulle inte vi gissa hur stora dom skulle bli vid ett visst datum?! Kommer inte ihåg datumet, men det har du säkert koll på;-)
    Solrosor är vackra och helt underbara. Täby Kommun hade också en ”solrosmotorväg” mellan Grindtorp och Näsbydalsskolan för några år sedan. Det var fritt fram att plocka för alla som ville. Tyvärr har kommunen slutat med solrosorna. Har ingen aning varför. Vandalisering var det i alla fall inte.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.