Det blåste upp till liten storm

Eller om det inte var storm, så blåste det ändå väldigt friskt i dag. Det är skönt då det fortfarande är ganska varmt, runt arton grader. Det var nästan så att jag ute på Sågudden kunde luta mig bakåt utan att ramla, så att vinden höll mig upprätt. Men bara nästan 🙂

Det är svårt att fånga blåsten på bild eller att kunna visa hur höga vågorna var. Båtarna slängdes i alla fall friskt omkring, så till den grad att det såg ut som att några av de öppna båtarna i något skede kan riskera att ta in vatten om det blir högre vågor och mera blåst.
Lite höststämning. Men jag litar på att värmen kommer tillbaka, att vi får sommarkänslan tillbaka och flera varma dagar.

I går regnade det och var jämngrått då jag tog min promenad. I Sibeliusparken och i parken intill har föreningen Hakeva i samarbete med Lovisa stad placerat ut plattor med dikter på bänkarna.

Jag kom efteråt på att det här kunde passa i Orsakullans utmaning som för den 18:e augusti är ”I höstens tecken” 🙂

13 reaktioner på ”Det blåste upp till liten storm

  1. Vi har massor av diktbänkar i Lovisa, projektet har pågått många år.
   Jag hade faktiskt ”sport”-inställning på kameran då jag fotade stormen och vattnet. Du vet, så att kameran tar fem, sex bilder efter varandra.
   Eller slutar knäppa foton först då jag lyfter fingret från avtryckaren 🙂

 1. Blåsten hade vi igår, men regnet hade vi idag istället. Å 18 grader låter som en varm dröm. Här var det (iskalla) 13 grader. Ingen idé att gnälla, sommaren var ju helt underbar så…
  Kul med dessa plaketter med dikter på parkbänkarna. Gissar att du tog upp det i Nya Östis också:-)

 2. Absolut en mycket frisk vind! Och jag fascineras av den och av ett hav i uppror. Men jag vill inte direkt befinna mig mitt i. Hösten känns i dina bilder men visst hoppas vi att lite sommar kommer tillbaka i augusti. Så fint med bänkarna här och plattor med dikter. Hoppas få se dem vid tillfälle.

 3. Du fångade vinden galant. Det är många som gillar dikter. Jag är inte en av dem. Jag mer hatar dikter av outgrundliga orsaker. Men är ändå en fin idé.

 4. Dikter på bänkarna tycker jag är så fint, önskar vi hade detsamma här..👍 och det syns verkligen att det blåser om man tittar på vattnet…fina foton..

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.