Strålande fin höstdag

Tillbringade jag mest inomhus dock, på grund av jobbet. Men på väg dit hann jag njuta av sol och blåst och hög klar luft och även lite värmande solstrålar för vi hade +13 grader 🙂

Så här tomt är torget i Lovisa förstås inte alla dagar. Men på söndag är här lugnt.
Klarblå himmel, vackert färgade träd!

Efter avklarad layout i dag bläddrade vi i gamla Nya Östis-tidningar från 2015, året då NÖ föddes. Det var kul att se hur mycket som hänt sedan dess. Vad gänget skrev om då och hur layouten utvecklats, bland annat med indrag i texterna, nya vinjetter, lite tydligare struktur på allt och kanske ibland även lite bättre foton än då 🙂

NÖ:s redaktion har alltid gjort så gott den kan, inom ramarna för de resurser som finns.
Så gjordes 2015 och så görs nu, och alltid strävar vi till att bli lite bättre. Att utvecklas på olika sätt. Men viktigast av allt är att vi är en totalt lokal tidning, en svensk röst för Lovisanejden. Och att vi har en tröskel som är väldigt låg då det gäller material som vi tar emot och publicerar.

11 reaktioner på ”Strålande fin höstdag

  1. Det är otroligt mycket jobb och då tidningen växer, då växer också krav och förväntningar.
   För min egen del får jag lite börja fundera hur mycket jag ska orka och hinna med i framtiden.

 1. Är såååååå avis på din sol! Temperaturen matchar jag dock;-) Å du, det är inte ofta du publicerar bilder från Lovisa där det finns personer med, så jag är inte överraskad här;-)

  Alltid kul att blicka tillbaka och kunna konstatera att ens ”skötebarn” har utvecklats. Det gör en stolt tycker jag. Sedan vet jag inte om det är positivt eller negativt med att ha en väldigt låg tröskel. Personligen tycker jag att det borde vara tvärtom – en väldigt hög tröskel…

  1. Med låg tröskel menar jag material vi tar in. Alla små marthamöten, alla läsares texter, allt smått om barn som varit med i friidrottstävlingar osv.
   Det ska få plats, där ska tröskeln vara låg. Vi är inte så fina och stora att vi väljer bort det riktigt lilla, det som andra tidningar kan se som ”lite löjligt”.
   Men sedan får tröskeln gärna vara hög då det gäller tidningens utveckling, så mycket som vi nu bara orkar med då det är en förening som ger ut tidningen.

  1. Nya Östis fyller sju år i april 2022. Östra Nyland hette den tidning som gjordes i Lovisa förr, långt över hundra år.
   Den lades sedan ner, så också Borgåbladet. Regiontidningen Östnyland föddes i januari 2015, men för att den inte skrev så mycket lokalt enbart från Lovisa bildades Nya Östis i april 2015.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.