Än är det långt till våren

Men i dag började hyllorna åtminstone i Tokmanni fyllas med grönväxter och krukor av olika slag. Nu finns där också miniväxthus och pyttesmå lådor där fröna kan förhandsgro. Fröpåsarna har också kommit och nu ska jag åter satsa STORT på tomatodling på balkongen 😀

Jag hade en paus med tomaterna sommaren 2021. Testade luktärter istället. De var svåra att få att lyckas så nu kör jag åter med detta lite säkrare kort!

När jag för hundrafemtioelfte gången putsade snö från bilen dök den är glada nunan fram. Jag har inte ritat nåt på bilen och vet inte om nån annan gjort denna figur som kom fram. Hur som helst, det var kul att se den glada munnen och ögonen. Som en hälsning: var inte ledsen över snön, snart är det värmebölja igen 🙂

12 reaktioner på ”Än är det långt till våren

 1. Du har samma tankar som jag. Satt och funderade var jag kan ha min sådd när ditt inlägg kom. Funderar också på att sätta knölbegonia som är så vacker. Den gubben blir man glad av. Nu är min städhjälp här så vi får rent.
  Skall fortsätta leta frö.
  Kramar från oss

  1. Skönt med städhjälp – sådan ska man unna sig!
   Jag fick också frön av ex-svärmor i somras till något som ska bli en balsamin.
   Den är ettårig tror jag men man kan varje år få frön från den. Blir spännande projekt!
   Kram!

 2. Tomater kan man alltid lita på att de gror och växer. Jag har också försökt med luktärtor och inte lyckats så bra jag heller. Min mamma däremot hade jättefina såna. Jag fattar inte hur hon gjorde.
  Ha en skön kväll!
  Kram, Ingrid

 3. Så kul med det ”naturliga” leendet eller om någon gjort ”teckningen”. Det ser i alla fall ut som blötsnö som ramlade ner av sig själv. Så du behövde inte ”hacka loss” isen/snön. Alltid nåt;-)

  Tomater är ju en tacksam planta att odla. Man kan liksom inte misslyckas med dom. Dessutom ser tomatplantan till att du inte besväras av getingar.

 4. Låter så mysigt att odla tomater på balkongen! De smakar som bäst! Här har vi snö i mängder och jag vill bara bli av med den.
  Trevlig torsdag!

 5. Det är ju så uppiggande när allt det gröna börjar komma i affärerna igen! Frön, krukor och allehanda växter ger löfte om åter en vår. Min favoritårstid här i Mellanvästern eftersom den påminner om sommaren hemma i Finland. Inte för het, utan varm och ljuvlig. 😎
  Trevlig fredag!

  1. Visst är våren och försommaren bäst – sällan extremt varmt då här, den värmen brukar komma i juli/augusti.
   Men nuförtiden vet man ju inte nåt med säkerhet mer, vädret är nyckfullt 🙂
   Trevlig fredag även till dig och din familj!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.