Tung blötsnö, farlig på många sätt

Då det hade slutat snöa för den här dagen tog jag en liten promenad runt ett par kvarter. Det är 1-2 plusgrader och därmed tung och blöt snö. När jag hade gått femtio meter framåt med den här trottoaren hörde jag en dov duns. Snö kom ner från taket på Societetshuset mot Drottninggatan där längre fram.
Jag vänder av mot Drottninggatan. Trottoarerna bättre plogade än igår, säkert sköttes det igår på eftermiddag och kväll. Men som ni ser har det kommit mer snö i dag.
Restaurang Kapellet har öppet på veckosluten. Vackert inbäddat ligger huset här men snömängderna förorsakar nog också sina problem. Träd kan knäckas av snötyngden och elavbrott skapas av det, särskilt ute på landet och i skärgården.
Har gått förbi Kapellet och blickar bakåt, söderut mot Drottninggatan. Vill visa snömängderna. Som ni vet har det inte varit oplogat flera dagar.
Längs Åldermansgatan såg det ut så här. Ja, det var dagens lilla ”syreskutt”. Nu ska jag jobba lite med att räkna veckans skribentarvoden.

9 reaktioner på ”Tung blötsnö, farlig på många sätt

  1. Otroliga mängder. När det blir töväder lär det inte vara så roligt heller. Då kan fotgängarna och bilarna simma fram. Klimatförändringar – jo då, ingen tvekan om det. Använd bilderna i Nya Östis, för de är nämligen rätt dramatiska och talande. Helt klart värt en framsida.

    1. Vi har fått en del bilder till vår Facebookgrupp och snöröjning har vi skrivit om i flera nummer 🙂
      Nu har vi barn och vinterlekar på kommande på framsidan – de flesta barnen tycker ju det är kul med snö!

  2. Här har det snöat mest hela dagen, o stundom riktigt stora flingor och väldigt tätt. Det visar +0 så aningen töaktigt har det blivit, men inte slask. Hörde årets första tititu-tititu idag då jag var ut på promenad. Lät så vårligt….

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.