Glad måndag 04-04-2022 och svar på en fråga

Det lär ska vara morotens dag i dag. Orsakullans utmaning/fråga den fjärde april är:
Morotens dag idag, vad tycker du om morötter?

Mina svar:
Råa morötter… tja, går an att knapra på, en får jag alltid ner 🙂
Kokta morötter… samma med det, helt okay, men ingen favorit.
Sedan finns det morötter i andra former. Jag vet inte på vilka sätt de tillretts. Vissa har kanske wokats, andra grillats, stekts. De är godare. Och med rätta kryddor, allt från salt till annat mer originellt, gör rotsaken lockande.

Glad måndag med denna färgglada bild, önskar jag er!
Första måndagen i april och jag tror att den åter rusar iväg i jobbets tecken så att jag knappt minns vad allt jag gjort då jag försöker avsluta arbetsdagen vid 17-18-tiden.

19 reaktioner på ”Glad måndag 04-04-2022 och svar på en fråga

 1. Jag tycker om morötter, men helst ska jag själv dra dem ur min trädgårdsjord i landet. Många köpta morötter är smaklösa, men att steka dem i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och vitlök och olivolja och örtsalt, då blir också tråkiga morötter goda.

   1. Jag menar att man kokar dem lite först och steker sen så att de inte är blir så hårda.

 2. Jag ääääälskar morötter.🥕 Rårivna äter jag som godis. Min morotssoppa är det godaste jag vet. Ska jag laga nästa vecka igen. Glad måndag kväll! 🤗

 3. Nej usch! Morötter gillar jag inte, förutom som ”stilleben” på ditt foto. Kan leka kanin då och då och knapra på en rå morot, men alla andra former av morötter och ärtor, rödbetor också för den delen har jag oerhört svårt för.

  1. Morotskaka är faktiskt gott – men lutar nog mer åt samma håll som du att morötter inte är favoriten.
   Mjuka, ugnsbakade, kryddade på något exotiskt vis – då börjar det närma sig ok 🙂

 4. Ugnsrostade morötter med grovsalt, peppar, olivolja och vitlökspulver. Mums! 😋
  Rårivna blandade med (osötad)konserverad ananas- mums det med!
  Stekta är de också goda tycker jag. 😀

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.