Glad måndag! 25-04-2022

Jag tror att många av mina växter tycker att det blir en GLAD dag, måndag eller inte, bara jag kommer till skott med att plantera om dem 🙂 En del växter nöjer sig med att få ny jord uppe på ytan i krukan.
En kotte i solskenet kan också göra en glad. Bilden tog jag förra veckan.
I dag har det regnat och varit mulet och det är +9 grader. Innedag med mycket jobb för tidningen, men tids nog kommer jag väl ut igen 🙂

Från tomatfröna syns ännu inget grönt men jag rapporterar direkt om där händer något.
Ekplantan på balkongen tycks ha överlevt. Väntar också på att den ska få skott snart som blir nya blad för nu finns bara en kal stam.

22 reaktioner på ”Glad måndag! 25-04-2022

  1. Tänk att ekplantan har överlevt. Du är duktig med växter. Varit på Plantagen och köpt jord, spalje och naturligtvis några växter. 😁
    Kramar från oss

    1. Ja, den ser ut att ha överlevt, men få se om den orkar trycka fram knoppar eller om den behöver planteras om, få gödsel?
      Gäller att vänta och se några veckor till.
      Kramar!

  2. Glöm inte att sätta på dig gummihandskar när ju håller på med jord. Eller så ringer du efter Pia;-)
    Det är lite tidigt för tomatplantorna att uppenbara sig. Pia sådde dom ju bara för några dagar sedan. Eller så väntar dom på varmare väder innan dom kommer upp ur ”idet”.

    1. De väntar på varmare väder. Många har ju redan färdiga plantor och i en affär såg jag att det fanns plantor MED tomater.
      De har förstås drivits upp i växthus 🙂
      Och ja, Pia hjälper med massor – jag tycker inte om att stöka med jord 😀

  3. Jag såg ekplantan på ett foto tidigare. När ni sådde tomaterna? Kul att den fortfarande lever. Jag har bara en krukväxt kvar att dela och plantera. Glad måndag kväll, kram!

    1. Baddare och baddare – vet inte 🤣
      Betalar rätt mycket på årsnivå för att ha nåt slags PRO-version, använder inte allt jag skulle kunna använda.
      Men supporten är bra, och det att det inte kläms in några reklamer som jag inte vill ha.
      Bildutrymmet är också stort.

  4. Solrosfröna jag och barnbarnen påtade ner i blomkrukor här inne i Fredags, så har tre redan spruckit fram – vi sådde 8 frön… Tänkte de får komma igång här inne i vår. Ifjol påtade vi ner dem därute i blombänken, men vitsipporna och ormöga tog över o Solrosfröna blev till ingenting

      1. Det står ca 70cm på fröpåsen. Finns säkert kortare också, men tänkte plantera ut dem i blombänken senare när frostnätterna är över, så vill att dem ska synnas också, men ändå inte för höga

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.