Byggnader, i all hast

Det känns lite som att jag inte hinner med, om jag tänker att jag skulle vilja dokumentera min vardag och berätta vad allt jag gör. I och för sig är ju även detta dokumentation. Då jag suttit i bilen på torget och genom vindrutan tagit två foton. Under tiden som jag väntade på att en fotograf för Nya Östis sprang runt och tog andra bilder 😀

Pankki – Bank står det fortfarande ovanför ingången till huset. Men någon bank har här inte funnits på många år. Till vänster om ingången ligger en lunchrestaurang i dag.
Här ser man att bilden är tagen genom bilfönstret, smutsen från vindrutetorkarna avslöjar det 🤣
Gamla apoteksbyggnaden är det här, numera finns här bostad i övre våningen och försäkringsbolag i första våningen.

Men visst har vi ståtliga byggnader som omringar vårt torg?

Jag har jobbat en stor del av dagen. Med layoutdirektiv för vårt kommande storspridningsnummer och utgivning av texter. Men lite Bingolotto ska det också bli.

Har ibland tänkt i samma banor som min bloggvän Johanna, Från andra sidan Potten… Finns det någon som orkar läsa mina vardagliga inlägg? Mer eller mindre trista är de ju. Inget händer.

Men jag har inte tänkt sluta skriva, inte lägga ner bloggen. Det känns fortfarande roligt att leverera ett inlägg per dag eller två. Så länge som det känns så, och så länge som jag har 150-250 läsare per dag håller jag på.

26 reaktioner på ”Byggnader, i all hast

 1. Vaddå tråkigt???!!!! Inte är dina inlägg tråkiga. Gillar de pampiga byggnaderna runt Lovisas torg. Å jag gissar att den gamla Pankki-skylten är k-märkt. Om inte, tycker jag bara att det är roligt att den får vara kvar. Å att vara pank kan ju vara en anledning att gå till banken. Här älskar jag det finska ordet:-)

  1. Hahaaa – gillar dina tankar om att man bara sätter bokstaven ”i” på slutet av svenska ord så blir de finska 😀
   Eller att annars leka med ord – är man pank kan kan gå till pankki och få pengar.

  1. Jag skulle vilja läsa andras bloggar flitigare och kommentera mer, men tiden räcker inte till.
   Jag hinner vissa kvällar och på lediga helger.
   Ibland läser jag utan att kommentera, men hinner få in ett Gilla-klick om sådan möjlighet finns 🙂

 2. Jag tycker det är roligt att läsa dina inlägg. Känns som jag har kontakt med världen utanför Rottne.
  Kramar från oss

  1. Ja, för mig även så. Har fått många vänner från Sverige, och en del från Finland också – via bloggen.
   Och även i USA förstås (Johanna) och Lena i Wales m.fl. 🙂 Visst vidgas vyerna.
   Kram!

 3. Det är ju det som är själva livet – ibland tycker man att inget händer, fast det händer ngt precis hela tiden. Du, och många andra är så duktiga som ändå skriver ett blogginlägg varje dag, så duktig är inte jag. Det kan bli flera dagar i rad, och sen uppehåll lika många dagar… Men, jag tycker om att läsa vardagliga bloggar ur livet, här och nu.

  1. Gillar själv också vardagsbloggar bäst framom nischade 🙂
   Och tycker att mina vänners bloggar är trevliga. Så det är nog mest på en själv man tröttnar 😀
   Jag skriver gärna ett inlägg per dag, men klart att det ibland bara blir mycket kort och intetsägande med bara en bild.

   1. Fast ibland kan en bild säga mer än tusen ord (heter det visst) och det behöver inte alltid vara långa texter. Dessvärre vill det bli så då jag är i farten 🙈

   2. I dag skrev jag också en längre text, men försöker hålla dem korta och kanske istället skriva två inlägg per dag.
    Men det blir som det blir – jag gillar din vardagsblogg!

 4. Nu överrumplade du mig med helt med den länken! 😂 Då jag sitter här och läser på söndagskvällen på min sida av Potten! ( Och nu börjar jag ju nog fundera på om Lovisa har kopierat ALLA byggnader i Jstad, eller är det månne tvärtom? 😉 Byggnaden som huserar Jakobstads musik konservatorium påminner mycket om de byggnader du lagt ut bilder på denna söndag!)
  Trevlig måndag så småningom! 😀

 5. Jag tycker absolut inte att dina inlägg är tråkiga det är mysigt att läsa om din vardag vare sig du gör något speciellt eller ingenting.. Jag är rätt dålig på att gå runt till er andra men försöker så gott det går eller när tid och lust finns.. däremot så glömmer jag tyvärr bort folk som aldrig kommenterar hos mig, det är ju en naturlig utveckling.. min egen blogg känns lite uttjatad men jag kör på tills vidare..Och ja jag gillar att få se bilder från Julita..👍😁 kram Nicki 🤗

  1. Det där med Julita är lite kul – jag trodde det blev autocorrect på Facebook och att du menade Lovisa, som staden där jag bor heter 😀

   Visst är det säkert så att vi alla från och till tycker våra bloggar är trista, att inget händer. Men vardag är vardag och den kan te sig intressant för andra 🙂 Din blogg är inte heller alls tråkig, du har massor av fina bilder där och jag tycker om att uppleva Stockholm via dig.

   Men säger samma, att jag inte alltid hinner kommentera hos andra, hur gärna jag än skulle vilja.
   Kram!

   1. Och nu hann jag inte skriva färdigt..foton från Stockholm lite tradigt men det är ju det jag har utanför dörren så att säga.. och Julita ja jag har en väninna som bodde där förrut..kram..🤗

   2. De som läser din blogg tycker inte att foton från S:holm är tradigt.
    Då jag har bott där, även om det var länge sedan (1998) tycker jag om att se bilder från det jag kallar min andra hemstad.
    Hade länge släkt där, sedan kom ju skilsmässan – men ännu före coronan besökte jag min ex-makes föräldrar i Täby.
    Stockholm är en fin stad ❤

 6. Folk hade slutat följa dig om de hade tyckt dina inlägg är tråkiga. Fortsätt att skriva och att visa bilder från….. var du än är 😀

  1. Tack min vän, visst är det säkert så 🙂
   Men du vet hur det känns ibland.
   Äh, jag har ju visat de här bilderna redan… Inga spännande resor heller och inga romantiska äventyr 😂

   1. Håller med Kristallina. Allt är frivilligt på bloggen. Du får också väldigt fint med kommentarer. Det visar också att folk bryr sig och ge gensvar. Men sen finns ju svackor runt helger och semestertider.
    Förr skrev jag också mer men blev för min del mer och mer bara bilder. och egentligen vad finns där att säga förutom -så fint det är-
    Du ger tänkvärda innehåll. 😀

   2. Tack för att du besöker min blogg och kommenterar ❤
    Din hör också till dem som jag regelbundet besöker.
    Du har många fina bilder, konstnärliga – som också väcker tankar.

   3. Tack så mycket, det är ju alltid lika roligt att kolla in dina inlägg och sen följa och få kommentarer. Tack!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.