Arbetsvy, dagens intervjuplats

På en terrass mitt i centrum, i närheten av Herrens hus, under hans beskydd. Så kan det se ut, för här gör jag ofta sommartid intervjuer om vädret så tillåter och här träffar jag ofta vänner, såväl sommar som höst, vinter och vår. Inte utomhus dock på vintern om snön ligger i drivor 🙂

Intervjuade en före detta kollega, som varit chefredaktör för en större finlandssvensk tidning. Nu är vi kollegor såtillvida att han då och då frilansar för Nya Östis. Men hans arbetsplats är i dag här, och ni må tro att han hade mycket intressant att berätta om. Till exempel hur centret forskar kring artificiell intelligens, desinformation och manipulering av sociala medier.

Dagar som dessa inser jag att jag är privilegierad. Jag har sedan 1987 fått träffa, och träffar fortfarande, så många intressanta människor, jag får höra fantastiska berättelser, lära mig nya saker. Tacksam 🙏

9 reaktioner på ”Arbetsvy, dagens intervjuplats

 1. Ser jag tunga moln på himlen där;-)
  Visst är man priviligierad som journalist. Ett yrke där man ju träffar alla slags människor, olika jobb, olika öden med mera. Vilket otroligt intressant jobb din före detta kollega har nu – nästan lika varierande som det som journalist:-)

  1. Ja, jag skrev allt i rasande fart direkt då jag kom hem – då jag hade allt i färskt minne.
   Anteckningar också förstås, men mycket finns ju mellan raderna, i huvet o inte på papper då jag jobbar, så bäst är det att skriva artikeln samma dag eller inom två, tre dar.
   Ja, det kom en del tunga moln, men inget regn och nu lyser solen!

 2. Ai är helt klart skrämmande.
  Och osanningar är märkliga på alla nivåer. Det har fascinerat mig i hela mitt liv att man lättare tror på lögner än på sanningar.

   1. Frågan är varför.? Säger man sanningen tvivlar många, men när jag kommer med en lite vitlögn köper folk det.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.