Vad var det jag sa?

Den frågan – utmaningen – har Orsakullan hos sig i dag den 29 juli.

Det är ord som jag förknippar dels med så kallade besserwissers, dels med dem som inte vågar ta risker eller vara positiva. Det är alltid lättare att välja den negativa vägen, eller att inte hoppas och tro för mycket.

Men orden kan förstås tolkas på många andra sätt också. Den som har dåligt minne kan fråga sig ”vad var det jag sa?”

Elisamatilda har paus några veckor på Fem en fredag. Hon har lovat återkomma fredagen den 19 augusti.

I dag har jag jobbat med texter, betalat tidningens fakturor, skrivit en massa jobbrelaterade mejl, plockat undan ren tvätt och kör nu en ny tvättmaskin. Så här går dagarna.

Jag har nästan bara Skyltar för Skyltsöndag i mitt bildarkiv för bloggen (skönt att ha det garderat). Så den enda opublicerade allmänna bild som jag hittar är det nyaste paret av Feelmax barfotaskor som jag köpte för några veckor sedan. Då jag äntligen hittade ett par svarta. De jag köpte 2021 var rosa…

9 reaktioner på ”Vad var det jag sa?

 1. Var längesedan jag använde det uttrycket gentemot andra människor, fast visst har jag frågat mig själv ibland, ofta om jag ska vara ärlig. 😉
  Barfotaskor?
  Det får jag googla på, låter skönt på något vis.

  SV: Haha, fjärrkontroller finns nog kvar ett tag till, hoppas jag…får tillräckligt med motion när jag sätter och reser mig ur soffan på morgon och kväll. 🙂

  Ha det bäst nu.

 2. Det var en kille som var dålig i ett språk. Läraren ifråga ville inte ens tillåta honom att skriva språket i studentexamen, men J och jag övertygade hen om att hen inte har rätt att förbjuda. Killen skrev, klarade språket, blev student. Killen tvivlade på att det skulle gå genom, jag sade JO! Jag gick på hans studentmottagning. På kortet hade jag endast skrivit: ”Vad var det jag sa!” Det blev stort skratt när han läste upp det – föräldrarna kände till mitt ”psykande”…

 3. Vi svarade nästan identiskt på Orsakullans fråga. Måste medge att jag använder ”vad var det jag sa” ibland, då jag (mot förväntan) haft rätt. Det händer ju inte så ofta, så jag använder orden inte dagligen precis;-)

  Detta skomärke har jag inte sett här. Du älskar ju svart, så det var nog dags att byta ut de rosa skorna;-)

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.