Enorm trädgård i Pernå kyrkby

Annemamman piha, översatt ungefär Mamma Annes gård, var en av deltagarna i det nationella evenemanget Öppna Trädgårdar som firades igår. Bakom länken finns också svensk text bara du scrollar nedåt på sidan. En del av texterna om gårdarna har jag översatt till svenska. Jag har ju mitt företag Carita Liljendahls mediabyrå, och jag gör även annat än skriver och arbetar som chefredaktör för Nya Östis. Men efter att jag blev chefredaktör har jag inte haft tid med särskilt många översättningsjobb.
Familjens hus sett från två olika håll. Trädgården är enormt stor. Säger 8000 kvadratmeter dig nånting? Jag måste se det med egna ögon 🙂
Rosa rosenskönor i förgrunden, tror att blommorna heter så. Små ängar av det här slaget är ju helt underbara. En sådan prakt!
Och det här torde vara en bollhortensia. Ibland använder jag Google Lens, det vill säga fotograferar växter, byggnader, saker och så vidare. Får för det mesta genast rätt svar, men då jag inte skriver ner det är det lite si och så med minnet efteråt 😂

Och sedan som pricket på i:et – några bilder från utedasset på gården. Kan det finnas något vackrare?

Borde vi i tidningen Nya Östis ha en tävling med tema ”Finaste ute-tuppen”, för här kallas utedass även tuppen 🙂
Dörren öppen till utedasset för en stund, en gäst är på väg in 🙂

18 reaktioner på ”Enorm trädgård i Pernå kyrkby

  1. Vilken fantastisk trädgård och de måste lägga ner massor med tid på den. Utedasset är så gulligt.
    Tror att hortensian heter vidjehortensia Annabella.
    Kramar från oss

  2. Ja, jag vet hur stor 8000 kvm är. Vår sista tomt var 13.000 kvm stor. Det är mycket jobb. Utedasset skulle min avlidne man gillar skarpt. Väldigt vackert, hela trädgården!

  3. Ungefär så stor är vår torptomt, om inte större. Men allt är inte odlad trädgård. Just nu är nedre delen av den helt uppbökad av vildsvin och vi vet inte vad vi ska göra åt det, vi mäktar inte att återställa tomten, och det är väl ingen idé heller för marodörerna kommer tillbaka. Men trädgården i inlägget är vacker och vackra bilder också!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.