Vägarbetena tar aldrig slut

Här har jag sysslat med lite grävande journalistik 😂

Det är inte svårt att göra det, för här i Lovisa grävs det minsann. Mest sommartid men också om vintrarna. Här ser vi en del av Östra Tullgatan som grävts upp då nya vatten- och avloppsrör ska läggas ner. För ett par månader sedan stannade jobbet upp för ett tag då fornlämningar hittades. Innan det här jobbet började lades nya rör på Mariegatan. Det går nog inte en sommar, eller ett år överhuvudtaget, att det inte skulle finnas någon grop eller något stopp i trafiken i denna stad. Antagligen är det inget sällsynt fenomen, det är troligen lika överallt. Vägarbeten tar aldrig slut.

8 reaktioner på ”Vägarbetena tar aldrig slut

 1. Ja så är det Carita – ett ständigt grävande.
  Kanske är alla gamla rör nedgrävda under ungefär samma tidsperiod och nu är det dags för att lägga dit nya…överallt.
  I den ”större” stad som vi bodde i, fram tills helt nyligen – så var det ständigt något ”på gång”. Var det inte gator som grävdes upp eller asfalterades om, så var det nybyggnation. Ibland blev jag/vi lite trötta på hela situationen.
  Nu bor vi i ett mindre samhälle och hoppas på lugnare tider. 🙂

  1. Ja, det är nog så i vår stad. Många gamla rör. Nu var det dessutom så att många av de dåliga rören ligger under träden i parken.
   För att man inte skulle bli tvungen att såga ner många träd, valdes ny dragning.
   Visst är det tröttsamt med ständigt buller. Lovisa är nog i det stora hela en lugn stad ändå 🙂

 2. Så är det nog på många orter. Det värsta är om man inte har någon koll på vad som planeras. Nära oss gjordes en cykel- och gångväg om, breddades och fick ny asfalt. Döm om min förvåning när sen delar av den grävdes upp igen för att man skulle dra vatten till nya bostäder som skulle byggas. Huvudlöst slöseri.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.