Bra avslutning trots tung inledning

Med min massör har vi under en längre tid försökt få till det, att träffas och ta några glas vin. I dag blev det äntligen av. Träffade också en annan väninna samma kväll. Kvällarna har blivit kyligare och fuktigare, +17 nu kl. 20.20, men vi satt envist utomhus 🙂

Dagen började inte så bra, eftersom jag natten mot i dag fick sömn först 01.30. Ibland blir det bara så.
Sedan väcktes jag av grävskopa och traktor och skära asfalt 7.05. Efter det trimmade någon gräset på en granntomt och en annan morgonpigg person piskade mattor.

Räknar med, hoppas och tror på mer än fem timmar sömn instundande natt.

Innan jag gick på massage, och sedan åt antipasto på Locale och drack och vin och hade världsförbättrande diskussioner med väninnorna – hade jag kämpat med syrran för att få mammas recept i skick. Inga nya recept utan bankkoder och nyckeltalslistor. Inga nyckeltalslistor utan att mamma själv kommer med till banken för det är bara HON ska få använda dem, eller lösa ut dem. Att hon sedan som 88 år gammal inte kan använda en dator har väl få tänkt på?

Hon ska få sina koder och nyckeltal och lyckligtvis HAR hon en dator, så att vi kan gå hem till henne och hjälpa henne med allt. Så att banken inte gör något fel. En bank som vi tycker om, som har öppna dörrar för kunderna här i Lovisa, där vi kan tala vårt modersmål osv. Inte fel på banken alltså, men på det digitala systemet som kräver enorma säkerhetsåtgärder (bra även så), men därmed också tid och ack så mycket energi av anhöriga till dem som inte kan använda datorer…

10 reaktioner på ”Bra avslutning trots tung inledning

 1. Inget kul när man inte får sova. Hoppas du får sova inatt. Det är inte lätt med alla digitala krav som äldre inte klarar.
  Kramar från oss

 2. Kul – igår finska tapas, idag antipasto – ja nästan samma sak, fast tvärtom. Kul med sådana träffar. Man lever bara en gång, eller hur!!!
  Tycker synd om personer som INTE har två döttrar som klarar av den digitala världen för sina mammor.
  Här kan man inte ens droppa in på banken längre, utan här ska minsann beställas tid. Det började SEB med när pandemin härjade, vilket jag förstod. Men den ”lösningen” har permanentats – såklart. Grrrrrrr.
  Du lär nog få minst 10 timmars sömn i natt. Det är ju lördag imorgon. Känner mycket väl igen sömn som bara varar fem timmar vid det här laget, men jag är ju pensionär, då gör det ju inget;-)

  1. Här ska också beställas tid, men vi har lyckligtvis nu ett par banker där drop-in funkar vissa tider.
   Är det så att sömnen blir oroligare då vi blir äldre? Jag hörde nån säga nån gång att alla inte ens behöver mer än 4-5 timmar sömn då de är äldre…
   Jag behöver alltid minst nio timmar.
   Vill bli pensionär snart!

 3. Digitalisering i all ära, men oerhört svårt för de äldre. Håller helt med där!
  Hoppas natten varit bättre! Och förhoppningsvis piskar ingen mattor vid den tiden på en lördag morgon?! Galet!

  1. I morse var det ganska tyst, men jag ville tidigt upp för att hinna ta del av evenemanget Lovisa Historiska Hus mellan 10 och 17.
   Bara två dagar om året då Lovisa lever upp med 10 000 gäster 🙂

 4. Så bra att du tar upp problemet många äldre har i denna datoriserad värld.
  Jag hade inte klarat mig utan barnen och svärdöttrar.
  Verkar som få yngre förstår detta.
  Skönt att det blev en fin kväll efter en kort natt.
  Skön lördag!

 5. Håller med om digitaliseringen. Det är inte bara de äldre utan även folk som inte har råd att köpa en dator, Allt ska betalas på nätet, alla myndighetsbrev ska läsas på nätet, inga kontanter längre o.s.v….. o.s.v. Det är inte klokt att så många människor står utanför systemet. Suck… säger jag bara.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.