Bilder från LHH, del 2

Innan jag går ut i andra dagens vimmel på evenemanget Lovisa Historiska Hus visar jag blandade bilder från gårdagen. Den romantiska sängen finns på en parkliknande gård bakom ett hus som tidigare var hotell och restaurang. Här i gårdsbyggnaden fanns också en uteservering för många år sedan. Bägge byggnaderna, också den stora i sten, som inte syns på bilden, skulle kräva en viss renovering. Men som pop-up-café för stadens finska marthaförening funkar platsen utmärkt. Här serverades kaffe, bulle, paj och annat gott och stämningen var helt underbar. Adress Mariegatan, bakom servicehuset Esplanad.
Museibussen, som ägs av en förening vars uppgift är att bevara gamla fordon, är av årgång 1966. Det var svettigt värre att åka i den, för naturligtvis fanns det ingen annan luftkonditionering än takluckorna. Bussen stånkade sig fram, upp för en brant backe mot åsen och genom gator som var smala då det fanns bilar och människor överallt. Men alla passagerare var glada, det hördes förtjusta utrop och glada skratt. Turen kostade ingenting för passagerarna. Bussen körde en viss rutt från klockan 10 till 17 och passagerarna kunde hoppa på och av nästan var som helst där det fanns plats för bussen att stanna.
Under en kort stund fanns det bara ståplatser i bussen.
Jag som sällan lyckas få människor med på bild då jag fotograferar i Lovisa, har ju här slagit ett rekord 🤣 Bilder av det här slaget går att få endast under LHH-dagarna. Här ser vi en del av försäljarna och kunderna i Karlskronabulevardens park där det finns allt från hantverk till bakverk, bröd, inlagda delikatesser, sylt, marmelad, glass och ostar till salu.
Försäljning på torget. Loppisvaror men också mycket antikt. Härligt att vi flera år haft sådan tur med vädret, för här står man ju ogärna med sina prylar i regn och rusk.

LHH pågår ännu i dag. Husen, som det är inträde till, har öppet klockan 10–17. Marknader och andra begivenheter pågår ungefär samma tid, men i dag kan somliga börja plocka ihop lite tidigare.

4 reaktioner på ”Bilder från LHH, del 2

 1. Bussen är så häftig och kul att åka en bit. Tänkte på att du har mycket folk på bilderna innan jag läst din text. Det är så roligt att gå på en marknad och titta.
  Kramar från oss

  1. LHH-dagarna bjuder på ett vimmel utan like och ganska mycket trängsel och ibland även köer.
   Men mestadels bara glada människor. Dessutom pågår evenemanget bara två dagar. Härligt också med sensommarvärmen, snart är hösten åter här.
   Kramar till er ❤

 2. Du har helt rätt! Dina bilder från LHH visar en ”årsförbrukning” av människor – hahaha:-) Så mycket folk har jag aldrig sett i Lovisa. Nu var vädret ju helt fantastiskt och så många evenemang samtidigt på en liten yta. Så det drog säkert riktigt mycket folk, speciellt med tanke på två pandemiår… Loppisen såg så himla sympatisk ut:-)

  1. Vet inte hur många biljetter som såldes till husen. Många kommer ju enbart för att insupa stämning och ta del av marknaderna/loppisarna.
   10 000 personer brukar Lovisa för det mesta ändå utökas med under de här dagarna 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.