Företagardagen, grattis även till mig!

I dag firas företagardagen i Finland. Mitt företag fyllde sex år i juli i år, vilket jag glömde uppmärksamma så jag får göra det nu i stället 🙂 Hurraaaa för Carita Liljendahls mediabyrå! Hurraaaa för mig som vågade starta eget då jag var 54 år gammal! Hurraaaa för att jag tillsvidare överlevt från dag till dag, kunnat betala hyra och mina fakturor!

Rosenknopparna fotade jag i Rosenstrandens park den 18 augusti, de kommer väl till pass här.

Men visst är det ofta ett slit att vara egenföretagare, och ensam med alla utgifter. Så fort jag har en vecka ledigt eller två syns det i plånboken. Inte i form av pengar utan i avsaknad av dem. Nåväl, vi gör ju numera mestadels inköp med olika kort, så det är mera bildligt det där att tala om tunna eller tjocka plånböcker.

Måndagar och tisdagar är mest hektiska. Jag hinner inte tänka mycket då. Tog en språngmarsch för att få frisk luft. Förde mitt företags papper till bokföringen och inhandlade ett presentkort från en affär till den som vann i augustikrysset i vår tidning. Det var bara +9 grader så det blev en rejäl dos frisk luft, vilket behövs då jag annars sitter mycket vid datorn.

Jag skulle ändå inte längre i den här åldern vilja vara anställd och inte få bestämma själv vad jag skriver om. Så även om det ofta blir långa och ensamma dagar som företagare är det värt det och jag hoppas orka de år som krävs tills jag kan få pension och kanske lite trappa ner.

17 reaktioner på ”Företagardagen, grattis även till mig!

 1. Ja det är tufft att vara egenföretagare. Det kan jag skriva under. Tufft också när de betalar och de ser till att prisen är hög men de inte alls tänker på hur mycket moms, skatt, lokalhyra och andra utgifter som ska betalas ut.

  1. Tack! Ja, visst har jag flera saker som jag i min arbetsbeskrivning lovat göra för Nya Östis, i mitt företags namn.
   Gör inte jag det ska nån annan göra det, men då får inte heller jag betalt 🙂
   Ha det gott, Minton och du ❤

 2. Grattis till Dej och företaget ditt. Det var tufft och strongt gjort att starta eget, men å andra sidan får du vara din ege boss. Önskar Dej god fortsättning 🥂🌹

   1. Ja inte blir vi yngre, och orken avtar med åren. Tänker tillbaka hur jag höll på för 5 år sen ännu, idag förstår jag inte alls hur jag orkade… Men, jag var ju 5 år yngre 🤭😊

 3. Är det redan 6 år sedan du startade ditt företag… Tiden går fort när man har roligt, helt klart! Stort GRATTIS till dig som vågade och satsade. Och det verkar ju riktigt bra för ditt företag också, det är det viktigaste. Fortsätt på den inslagna linjen:-)

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.