Hälsostegen, dag 8

Fick med nöd och näppe ihop 2735 steg i dag. Gråväder och regn, inte så inspirerande, men har jag bestämt mig för något så har jag. Det är ju helt klart att alla dagar inte känns toppen. Jag har dessutom IBS och problemen detta förorsakar varierar från dag till dag.

Nu har jag en längre tid haft ganska lite problem med magen/tarmen, och jag tänkte att promenaderna också har hjälpt och kommer att hjälpa. Men i dag hade jag en dålig dag på denna front. Inte under promenaden, men innan. Fick ändå tidtabellen att hålla.

Så det är bara att acceptera. Alla dagar är inte bra-mage-dagar eller soliga-promenad-dagar. Men promenaderna vill jag inte vara utan. De ger mig frisk luft och naturupplevelser och kanske också starkare muskulatur på sikt.

Rörde mig mest i centrum på promenaden i dag.

23 reaktioner på ”Hälsostegen, dag 8

 1. Googlade på ”IBS”, det är ju inte en dans på rosor precis förstår jag, hujeda mej vilket elände.
  Bra jobbat där med dina promenader, en eloge till dig.

  Ha en fin kväll.

  1. Det finns olika former av IBS, och olika orsaker till att nån får diagnosen.
   Nån har förstoppning, nån diarré – jag har sällan ont i magen, men behöver veta var närmaste toa finns för att känna mig trygg.
   Vi är många som har IBS, men ganska få talar öppet om det, – pinsamt ämne?

   1. Frugan gick med liknande behov av toalett för att vara trygg, ett litet helsike ju.
    Hon visade sig senare ha tarmcancer och nu går hon med stomipåse.

    Men hur som helst, det är ju ett enormt handikapp om man inte kan gå runt som man vill utan att ha närhet till en toalett.

    Ha det fint nu.

   2. Hmmm. Skulle inte förvåna mig om jag också har tarmcancer.
    Men det behöver ju inte vara så.
    Har alltid tagit en dag i taget och lärt mig leva med olika bekymmer, för allt är ju inte cancer eller annars det värsta.
    Ha det gott även ni ❤

 2. Kommer inte ihåg hur länge ”stegtävlingen” pågår, men jag tycker du kämpar på bra. Det är så många som lider av IBS. Konstigt nog mest kvinnor. Undrar varför det är så.
  Håller tummarna att din IBS snart försvinner ur ditt liv.

  1. Ja, jag vet inte heller varför jag har IBS – har inte låtit undersöka mig då det inte varit SÅ hemskt.
   Gastroskopi eller endoskopi, vad det nu sedan heter och är… är ju inget lockande 🙂
   Hoppas att promenaderna ska hjälpa mig.

 3. Det finns dåliga dagar och då rättar man sej efter det. Tycker du är duktig som kommer ut på promenad ändå. Vi har haft blåst och regn men fick ihop 4678 steg så jag är nöjd. Det är din förtjänst att jag har stegräknaren och då måste telefonen med.
  Kramar från oss

 4. Ibland blir det inte som en tänkt och det blir lika bra ändå. Jag har inte gått mina promenader på två dagar nu, för det har kommit annat i vägen. Men imorgon ska det bli av tidigt på morgonen, så fort det ljusnar blir det nog.

  1. Ibland är tröskeln hög för att komma iväg. Vädret, humöret, tidsbrist.
   Men den här månaden ska jag traska varje dag, om jag bara håller mig frisk.
   Vi gör vårt bästa – och klart att det ska vara kul också!

 5. IBS låter inte kul. Reagerar du olika på mat tex? Har du försökt hålla bort olika livsmedel och fört dagbok över hur du mår? Bara för att ta reda på om viss mat är värre än annan? Gluten tex? Eller mjölkmat?
  Endoskopi har jag själv gått igenom för fem år sedan och tanken är definitivt värre än vad själva proceduren är. Ett rör stoppas ner i halsen med en kamera och lampa på ändan medan du själv är halvt nedsövd. Vaken men tack vare mediciner bryr du dig inte om så noga vad de där läkarna håller på med. Gör inte ont heller efteråt. Trött och lite borta är man ju förstås, så det tar några timmar innan man är sig själv igen.
  God fortsättning med stegen! Säkert inte alltid så kul att ge sig ut i regn och rusk, men du gjorde ju det! 🍁😃

  1. Har inte brytt mig om att kolla med mat – gluten och annat.
   Lärt mig leva med handikappet. Men kanske det kommer en dag då jag vill veta om jag kan få bort eländet.
   Hoppas att promenaderna gör nåt slags underverk 🙂

   1. Du gör naturligtvis som du själv vill och jag vet inte särskilt mycket om IBS. Kan nog hända att jag är helt ute och seglar….?
    Att själv föra dagbok över vad som äts och inte äts och kroppens reaktioner kan kanske ge dig lite insikt i vad som pågår. Koffein i kaffe och te kan ju orsaka både det ena och det andra tex. Gluten i bröd och bakelser likaså.
    Bra att du lärt dig leva med denna åkomma, men tänk så skönt om du kunde underlätta besvären? Det är mycket i kroppen som kan hjälpas åt med diet och motion, så god fortsättning! 😀💪

   2. Jag dricker inte kaffe, men kan nog tänka mig att vitt bröd inte är så bra för tarmen.
    Visst har du rätt i att det kunde vara skönt att få veta vad det beror på och att bli av med åkomman… men människan (jag) är också lite lat och bekväm. Tänk om jag måste bryta några vanor, avstå från nåt som är gott? 😄
    Fortsätter i alla fall med hälsostegen 💪

   3. Brukar man inte veta ändå vad som påverkar en. Jag blir gasig i magen av kyckling och baljväxter. Det tänker jag för var och när jag ska äta.Mörk choklad gör magen hård och den undviker jag att äta. Gräddfil kan sätta fart på magen. Bröd och sånt påverkar inte alls.
    påverkan av vad man äter ät ju så ögonblickligen så är det svårt att inte märka. Inte längre en ett par timmar.
    Gastroskopi är ju inte kul , men att undvika det kan bli också konsekvenser av.

   4. Precis.
    Men att förtränga problemet med att det löser sig hjälper inte mycket, och man är inte mindre sjuk för det.

  1. Precis så är det – vissa dagar vill man bara ligga kvar under täcket och inte stiga upp.
   Men jag har märkt att det ändå ofta är bra att stiga upp och att fejsa det som känns tungt.
   Det kommer alltid soliga och bättre dagar!

 6. Sakta men säkert blir jag nyfiken på hur många steg jag egentligen går med hunden. Sista runden vi går, innan jag lägger mig, är väldigt kort och igår räknade jag medan jag gick. 350 steg blev det.
  Ska jag aktivera stegräknaren i mobilen? 😂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.