Aktiv 1–3 november 2022

Bild från en skön kväll utan blåst, +7 grader, krispig skön luft. Det här är är västra infarten, eller utfarten från Lovisa och jag står med kyrkan bakom ryggen.

Härefter gör jag inlägg med samlade bilder, tankar och andra noteringar från mina promenader. De började den första oktober genom Folkhälsans Hälsostegen-kampanj och fortsätter nu med Aktiv-året-om, där jag får en poäng för varje halvtimmes prestation. Men för mig själv känns det viktigare att fortsätta notera stegen, minst 2500 per dag.

Tisdag 1 november: 2750 steg, samlades dels då jag var och handlade, dels på en rask runda på kvällen. Det var en otroligt hektisk dag på jobbet med många mejl, telefonsamtal och ett planeringsmöte.

Onsdag 2 november: En del steg fick jag på stan, bland annat besökte jag bokhandeln för att köpa bokstöden jag skrev om igår.
Det var en ganska gråmulen dag, +7 grader, stundvis duggregn. Fort blir det mörkt så alltid då jag går ut på kvällen har jag tre reflexband. Två på vardera armen, ett på benet ovanför vristen.

För att få ihop 3300 steg i dag behövdes sedan bara en promenad runt några kvarter och på hemvägen handlade jag en del av det vi behöver då vi har redaktionsmöte och liten kurs imorgon. Hade ryggsäck på ryggen, enklast så för att kunna gå avslappnat.
En av dörrarna till Societetshuset, går förbi här på väg hem från K-affären (2 november).

Torsdag 3 november: 3590 steg, som bokförs i ett separat häfte. Saldo 9640 för tre dagar.
Det blev några hundra steg på dagen bara då jag hade ärenden i affärer. Bland annat hämtade jag från en lunchrestaurang som vi skulle äta på vårt redaktionsmöte. Vi har rätt sällan IRL-möten, så därför brukar tidningen bjuda på en macka, lite ostplock och kaffe då vi träffas.

På kvällen behövde jag samla steg till och fick sällskap att gå en runda som gav nästan 3000 steg, så dagens mål överstegs med tusen steg 🙂

Ett mysigt gammalt hus på Ågatan. Så här mörkt var det redan klockan 17.15. Men efter bara sex, sju veckor blir det ljusare igen!

15 reaktioner på ”Aktiv 1–3 november 2022

 1. Heja heja, lite i taget blir också mycket i slutet.
  Jag har i skrivande stund 8431 steg för idag(igår blev det väl bara hälften av detta), vilket jag också är nöjd över med tanke på det rätt stillasittande jobbet.

 2. Det är så roligt att följa dina promenader och se hur många steg du får ihop. Fina bilder från Lovisa i kvälls belysning.
  Kramar från oss

  1. Det var bra att gamla Socis räddades i ”sista stund”.
   Min mormor jobbade där en gång, då det fanns en krog i källaren, och jag tillbringade mycket tid där som barn 🙂

 3. Bra att du fortsätter gå dina promenader. Är aningen egoistisk här. Gillar nämligen dina bilder som jag ser som bonus. De är så himla bra. Och att döpa en bokhandel till Bokhandel – hahaha! Å sedan ser jag något tryckt på trottoaren framför bokhandeln – kanske nåt roligt till Skyltsöndag…

 4. Roligt att ta del av dina fortsatta promenader och jag gillar dina bilder! När man som jag har hund, så blir det liksom automatiskt ganska många steg per dag och visst mår man bra av att promenera!

  1. Skulle gärna ha en hund ❤ Men det finns några men.
   1) vill sova om morgnarna till minst 9
   2) bor i våningshus, måste kunna se till att hunden inte skäller
   3) långa arbetsdagar, ofta 45 timmar i veckan totalt, en hund kräver omsorg och tiden räcker inte till för det
   4) är redan 60 år, en valp kräver massor, och om hunden lever 12 år är jag 72 och inte säker på att jag orkar ta hand om en hund så länge, dag ut och dag in

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.