Nu får Jansson och Mumin synlig plats

Lite roligt blir det ju då det är svenska Astrid Lindgrens siluett som håller upp finlandssvenska Tove Janssons böcker 🙂 I dag blev det äntligen gjort. Jag köpte tre bokstöd och kan ge viktiga böcker en synlig plats. Sådana som jag läser lite i taget, eller som jag annars vill ha synliga. Jag har nämligen inte längre en bokhylla, i samband med skilsmässan sålde jag eller gav bort så gott som alla böcker jag då ägde.

Det är andra november och Mårbackapelargonen har fått en knopp på balkongen. Där blommar fortfarande två andra pelargoner. Visst sjunger de alla på höstens sista vers, men en lång och varm höst har vi haft.

Saramadeleine, Orsakullan, frågade i sin novemberutmaning i går. ”Internationella vegandagen, äter du något veganskt idag?” Mitt svar blev nej, igår åt jag inte något veganskt, men jag har ätit ibland.

I dag, den andra november frågar hon: ”Fulhöst eller finhöst? Hur ser det ut utanför ditt fönster idag?” Mest har det varit grått och duggregn men det är ändå +7 grader så jag klagar inte. Svaret blir nog att vi har haft en fin höst i år, om den är grå just i dag.

Promenaderna, stegsamlingen, fortsätter. Skriver följande inlägg om dem troligen imorgon.

19 reaktioner på ”Nu får Jansson och Mumin synlig plats

 1. Bokstödet är fint och passar till Tove Janssons böcker. Mårbacka pelargon är så fin men du har den på balkongen. Mina frös när det blev minusgrader en natt. Äter inte vegetarisk mat endast lite grönsaker.
  Kramar från oss

  1. Jag har inglasad balkong så de har klarat sig hittills, pelargonerna.
   Bor på tredje våningen också, så jag tror att det inte blir minusgrader så fort här uppe som det blir nere på marknivå.
   Kram!

 2. Hur klarar man sig utan bokhylla? Vad har du gjort med dina mindre viktiga böcker? Bokstödet är jättefint. Har ett snarlikt med med Selma Lagerlöf istället. Tycker dessa bokstöd är väldigt attraktiva.
  Vad gäller hösten så håller jag helt med dig.

  1. Det fanns ett bokstöd med Selma L här i vår bokhandel också 🙂
   Ja, alltså jag sålde och gav bort böcker. Så gör jag även nu hela tiden då jag läst nåt, ger bort eller säljer till billigt pris.
   Sparar bara några tiotal, finns böcker i ett skåp som jag ska kolla genom.

 3. Det var verkligen ett jättefint bokstöd! Jag har en pytteliten bokhylla, jag läser ju mestadels digitala böcker. Men tycker böcker är fint fast jag skulle inte vilja spara alla böcker, det räcker utmärkt med ett 20-tal.

 4. Tycker själv att gula och röda löv kan vara väldigt vackra mot grå bakgrund! ( molnen alltså)
  Mild höst på båda sidorna om Atlanten har jag förstått.
  Tänk att du gjorde dig av med alla dina böcker?! Hoppas du i alla fall fick en slant för dem! 😃

  1. Ja, det gäller att SE det vackra, som finns på olika sätt, överallt.
   Jag fick väl genom tiderna ett par hundra euro för mina böcker, dit for allt – från böcker med recept till deckare och annat 🙂

 5. Jag har två bokhyllor i sovrummet fulla med böcker även i vårt så kallade gästrum så jag har faktiskt börjat att läsa om böcker för att sanera bort sådana som man bara tycker är så där.. skönt att rensa ut lite..Idag har jag en strålande November sol ☀️ utanför fönstret..ha en fin torsdag nu kram..☀️🤗👍☀️

 6. Jag blir alltid lika förvånad över att märker ut att det är en grå dag. Och att det ogillas. Samtidigt är folk så betuttade i gråa färgen för övrigt och målar sina lägenheter grått och möblerna ska ock så helst vara grått. Jag får bara inte ihop det. Grått är grått oavsett om det är väder eller inredningsgrej.
  Trevlig att din blomma fortfarande blommar och bokstödet är verkligen fin och figurlig.

 7. De är så fina dessa bokstöd. Min son har några.
  Tyvärr är mina bokhyllor så fulla, fast jag köpt till en bokhylla. Borde rensa lite till.
  Ha det fint och vandra vidare!

  1. Böcker är fina men jag har inte plats för bokhyllor nu längre då jag bor på 51 kvm.
   Gröna växter tar desto mer plats 😂
   Ha det gott och hoppas även du kan vandra i skönt väder!

 8. Har ju lite böcker uppställda i ett par hyllor här fast de flesta böckerna ligger i några resväskor i förrådet.
  De jag värdesätter mest är ju sådana böcker som tilltalar mig varje dag, de flesta ”deckarna” jag har undanstoppat kan ju kvitta. 😉

  Tillönskar dig en jättefin kväll nu.

  1. Ja, deckare var inte svårt att ge bort fastän jag hade samlat på allt från Henning Mankell och Camilla Läckberg till Åke Edwardson och Liza Marklund.
   Men så finns det vissa klassiker bland Tove Janssons böcker och en del andra, som lärt mig mental styrka och sånt.
   Ha en fin torsdagsafton!

 9. Böcker man älskar ska ha en hedersplats. Väldigt snyggt!
  Här var det grått, blåsigt och regnigt i två veckor. Skulle bli väldigt glad för lite sol.
  En granne har en buske som har fått knoppar! Det är fortfarande si så där 10 grader varje dag. Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.