Något som är bra med mörkret

Jag tycker det är trist då det är så mörkt mest hela tiden. Blir kanske inte direkt deppad… promenaderna piggar nog upp mig trots allt. Men ändå. Hösten och vintern är inte riktigt mina årstider.

Då gäller det att se ens NÅT positivt med mörkret.

Vi har en vacker kyrka som lyser så fint i mörkret.

Men jag tänkte också då jag klädde på mig före promenaden. Vem ser hur jag ser ut?
Hade dubbla byxor i dag då det var nästan minusgrader. Ett av de båda paren var korta sommarbyxor som slutade ovanför vristen. Under dem hade jag leggings. Raggsockor i promenadskorna. Blå jacka, rostfärgad scarf för att hålla luvan tätt runt huvet. Reflexband runt armar och runt ena vristen.

Klädd på detta sätt går jag inte in i en affär. Men vem bryr sig då jag är ensam ute på promenad och det är mörkt som i en säck på många platser. Väljer förstås nog för det mesta upplysta leder, men ingen känner igen mig ändå 🙂 Jag möter inte ens många andra som går. De flesta cyklar eller åker bil.

26 reaktioner på ”Något som är bra med mörkret

 1. Helt underbar bild på kyrkan!
  Håller med om mörkret. I morse, när jag skulle ut med hunden kunde jag inte fixa till håret. En virvel som gjorde att håret stod rätt upp. Men det är mörkt och kallt och ingen undrar varför jag har kapuschongen på mig 😂

 2. Bilden på kyrkan är så vacker. Log när du beskrev vad du hade på dej. Liknar min klädsel när Minton och jag går ut. Nu börjar det bli kallt med bar 1-2 plus och då får även den lille ett täcke.
  Kramar från oss

 3. Är lika ”deppig” som du den här årstiden. Å klädseln – ja, om man inte bor på Stureplan/Östermalm så är det nog ingen som bryr sig om klädseln just den här årstiden. Inte i en stockholmsförort i alla fall. Å det gör man nog inte i Lovisa heller…

 4. Vilken finfin bild på kyrkan! Taket liksom försvinner på bilden!
  Det är mörkt i norr nu. Även hos oss längre söderut.
  Har du provat på en sollampa/ sk happy lamp? Man behöver inte ha ngn diagnos för att njuta av en dylik. Jag gav en å¨t Dottern för flera år sedan och hon har sin påslagen i 20 minuter varje dag nu. Piggar upp säger hon. OBS dóck! Om du är ljuskänslig annars, kan det hända att du inte tål en.

  1. Har funderat på en sådan, men jag tror att jag fixar det utan en ändå 🙂
   Levande ljus, andra lampor (bra läslampor) har jag. Tänker också att efter jul svänger det och blir ljusare minut för minut.

   Och ja – jag tycker om att fota vår kyrka då det blivit mörkt ute 🙂

 5. Där är vi då väldigt olika. Jag klär mig för min egen nöjes skull. Och det ska vara alltid snyggt oavsett om jag är hemma eller om det är långpromenad eller handlar. Dock innebär inte det att jag går runt med högklackar, då jag ändå aldrig gör det. Det slutade jag med för cirka 30 år sen i samband med att jag började gå överallt i stan och åker inte kommunalt , bil har jag ju inte, inte heller cykel och vill inte heller färdas på sparkcyklar.

  1. På promenaderna i kvällens mörker bryr jag mig inte om hur jag ser ut – men ska jag in i en affär eller möta människor på annat ställe, försöker jag se proper ut 🙂

   1. Jag vet att jag är lite fånig, men jag gör också det för min egen trivsels skull.
    Som idag, jag följde en vän till flygbussen som ska till Skavsta och jag ville inte släppa henne iväg ensam för hon har precis blev frisk från covid. Jag skulle kunnat gå osminkad för det var mörk och jag vet också att det skulle bara vara vi på gatan och efteråt kommer inte heller träffa nån eller se nån på gatan men jag mådde bättre av lite läppstift på läppen.
    Men alla är vi olika.

 6. Jag har aldrig brytt mej om klädseln, vare sej det är mörkt eller ljust. Är ingen modedocka, o går till butiken o handlar i samma utstyrsel som då jag promenerar 😁 i övr gillar jag denhär mörka årstiden, tycker den är mysig

  1. Jag är nog inte heller någon modedocka 🙂 Mest går jag i leggings och tunikor – för att de är bekväma och lite döljer mina extrakilon.
   Ju äldre jag blir, desto mer praktiskt ska allt vara och jag vill inte frysa då jag går ut på hösten o vintern 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.