Skyltsöndag, den 1 januari 2023

Nu gäller det att öva att skriva det nya årtalet. Jag som skriver dagbok så gott som varje dag präntar ner året där. Det brukar gå ganska bra, men visst händer det att jag av bara farten skriver 2022. Då sätter jag en vit klisterlapp på, eftersom jag skriver med kulspetspenna, och så tar vi det på nytt. 2023 ska det vara!

Året får en bra start med utmaningen Skyltsöndag som förvaltas av bloggvännen BP. Alltid lika kul att vara med och se hur andra skyltar om söndagar.

Den här bilden togs på juldagen då jag var på promenad. Parturi-kampaamo = barberare-frisör.
Kampa = kam. Parta = skägg.

12 reaktioner på ”Skyltsöndag, den 1 januari 2023

 1. Här kan jag inte hävda att finska är lätt och man bara behöver sätta ett ”i” på slutet. Nej, den översättningen var totalt otippad. Den hade jag inte ens kunna gissa;-)
  2020 tyckte jag var enklast att komma ihåg. 2023 är svårare. Hade dock betydligt svårare för nya årtal när jag var yngre. Idag kommer jag nästan alltid ihåg det nya året.
  Din första skyltning i år! Tusen tack för den och länken:-)

  1. Fotograferade i dag några skyltar till så att jag har klart det för söndagen den åttonde då det är jubileum.
   Kanske hittar något extra för den dagen också – kul är det med skyltarna!
   Nä, finska är ju inget lätt språk men ibland går det med i på slutet, som post-posti, men sedan finns det många och långa, krångliga ord med många ä:n, y:n och ö:n 😀

 2. Finskan är ett logiskt språk som dessutom inte använder sig av en massa engelska ord, det gillar jag. Barberare är rätt ovanligt här, såg en nyöppnad salong i stan, hade nog med ett foto på skyltsöndag härom veckan. Vi säger ju annars dam- och herr-frisör. Jag har knappt testat att skriva det nya årtalet annat än på datorn, övning ger färdighet

  1. Ja, här säger vi väl också dam- och herrfrisör – men jo, ännu vanligare i Sverige.
   Men vi har riktig barberare också i stan, minns inte varifrån han kommer, men han utför hårklippning, skäggtrimning och amerikansk rakning som utförs traditionellt med kniv.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.