Glad måndag! 16-01-2023

Första Runebergstårtan åts i lördags, den andra från paketet äter jag troligen i dag. Så glad måndag till er med det!

Den här innehåller mandel, det fanns också tårtor utan mandel. Och nu talar vi inte om mandelmassa 🙂 Inom kort ska väl nog också den första fastlagsbullen köpas, men inte fabriksgjord utan helst lokalt tillverkad.

18 reaktioner på ”Glad måndag! 16-01-2023

 1. Runebergstårtorna gillar jag inte, oavsett vem som tillverkar dom, även om jag gillar mandel i alla former. En halv fastlagsbulle har jag ätit – den var med sylt, helsr vill jag ha m mandelmassa, och helst egetgjorda…. Men då blir det för många ätna 🙈 så bäst att hålla sej till köpis, så blir det inte många

 2. Mums så gott! I recept jag hittade nu är det dock mycket vetemjöl i också, så ändå inget för mig 🙂 Men glad att du kan njuta av den bakelsen som verkligen ser väldigt god ut!

  1. Är det så att du inte kan äta sånt som innehåller vetemjöl, eller att du inte vill?
   Hoppas du hittar nåt annat gott istället, vilket jag tror du gjort eller gör 🙂

 3. Jag åt den första fastlagsbullen i lördags den var god och köpt på konditori.
  Idag har vi haft sol och jag tog en fika på altanen.
  Kramar från oss

  1. Nä, men vad säger du? Blir avis! Fika på altanen!
   Här bara mörkt och blött och grått. I dag såg jag skymten av några blå stråk som tydligen var himmel och solen fanns där nånstans, tio minuter 🙂
   Kram!

 4. Runebergstårtan har du visat förut, men jag fått intrycket att den byter utseende och färg varje år. Den här ser absolut mest ”attraktiv” ut;-)
  Ju, semlor har sålts här sedan Annandag jul. Gillar inte semlor, inte mandelmassa heller. Alldeles för sött för min smak, men jag köpte faktiskt en ”wienersemla i fredags. Har fortfarande inte ätit upp den…

  1. Det finns tårtor som ser lite olika ut. De ska ändå ha den där klicken av sylt på toppen, likaså glasyr.
   Jag fotade kanske denna från en annan vinkel 🙂
   En semla ska det nog bli nåt tag – ni har härligt mångfald av dem i Sverige!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.