Skönt med rask promenad igen!

Kyrkan fotograferad ur olika vinklar, massor av gånger denna vinter. Tiden på tornuret stämmer inte. Vad problemet beror på vet jag inte, men klockan brukar visa olika åt olika väderstreck 🙏😄

Första gången i dag på många veckor som jag kunde gå en rask, sen kvällspromenad! Hade Ice bugs eftersom det ligger isfläckar på många ställen, men på många fler stråk låg det MJUK SAND, … grus! En sådan härlig känsla! Att inte behöva kolla vartenda steg, var lägger jag ner fötterna. Inget regn, ingen hård blåst, plus tre grader.

Jag blev så i farten att jag återupptog ”kutandet i kyrktrapporna” ❤ Därför blev det också den här bilden.
Hälsosteg, 2600.

Annars har den här dagen åter handlat om jobb för tidningen. Intensivt är det, måndag, tisdag, onsdag.

Förra natten sov jag uruselt. Lade mig klockan 23. Somnade 03.30. Tankarna virvlade runt. Min hjärna går på högvarv ibland.
Jag skulle gärna se den undersökt. På riktigt.
Brukar sova bättre följande natt och har inte de här usla ”sovnätterna” med bara fyra-fem timmar oftare än en gång i månaden, lyckligtvis.

I går fick jag en del kommentarer om att jag är främlingsfientlig då jag blev rädd för mannen som sprang emot mig och kom nära mig och sa nåt typ ”manja, maania”… De som tycker jag är fientlig får så tycka och vara modigare själva. Jag tyckte mannens beteende var suspekt. Har du en fråga till en person störtar du inte över gatan och flyger på en henne eller honom. Det finns olika sätt att närma sig sina medmänniskor på ett lugnt sätt om du har frågor.

Och så kan jag inte i sammanhanget låta bli att hälla mer bränsle på elden.
Erdogan-dockan i Stockholm. Onödigt att provocera, säger jag. Nödvändigt, säger de som tycker att yttrandefriheten går först av allt.
Skända flaggan. Satirtävlingen av Norrskensflamman i Sverige. Onödigt, säger jag. Nödvändigt och viktigt, säger de som tycker att vi inte får vara ”medlöpare med Erdogan, Turkiet m.fl. ickedemokratiska aktörer”.

Huh-huh, säger jag. Inte är det lätt. Och vi ser så olika på saker och ting, och så blir det en massa bråk kring sånt.

10 reaktioner på ”Skönt med rask promenad igen!

 1. Så skön promenad du fick och lite rusning i trappan. Tycker du reagerade på rätt sätt för det är så mycket otäckt numera.
  Håller med dig om det om det andra och begriper inte varför man skall provocera.
  Kramar från oss

 2. Jag gillar den kyrkan så mycket. Den är så vacker 🤩
  Här är det fruktansvärt halt. Först regnade det länge och sedan la sig snö på det hela.
  Det spelar ingen roll vad man har för åsikt. Det blir genast mothugg och elakheter. Ingen kan diskuterar sakligt längre. Man blir trött för mindre.

  1. Håller med. Saklig, uppmuntrande, konstruktiv diskussion är svår att få till stånd nu då sociala medier finns och alla ska där ha rätt att säga sitt.
   Till och med på våra privata FB-sidor.
   Kram och tack för dina åsikter och ditt stöd.

 3. Lovisas kyrka vill kanske vara lite ”inne” med att visa olika tidszoner i världen;-) Då slipper de medge att klockan behöver renoveras, vilket ju troligen kostar en slant.

  Alltså jag är så ofantligt trött på dina korkade ”följare” som anklagar dig för både det ena och det andra. Hoppas verkligen att du totalt STRUNTAR i dessa idioter. Du är nog så långt ifrån främlingsfientlig man kan komma. Jag hade reagerat precis som du. Hade inte ens haft en tanke på en invandrare. Precis som jag skrev.

  Det där med Erdogan-dockan är minst sagt olyckligt just nu. Inga rättsliga följder heller, vilket jag kan tycka är tveksamt. Den där satirtävlingen hade jag ingen aning om. Tack för infon! Båda händelser påminner om den danska Lars Vilks verk i Sverige… och hans död…

  1. Ja, har inte tänkt på det – kyrkan visar förstås olika tider för olika länder/världsdelar 🙂
   Alla mina ”följare” är inte korkade, tror mera det handlar om att de inte läser allt eller inte bryr sig om att fråga hurdan situationen var på riktigt.
   Men sedan finns det några som inte alls gillar mig och de lyfter genast tummen eller håller med då nån antyder att jag är främlingsfientlig. Då jag diskuterade N-ordet för många år sedan blev det ett hiskeligt liv och jag pekades ut som rasist…
   Och ja… undrar hur det går för dem som eldar på med Skända flaggan och häng dockor… usch 😦

 4. Nu vet jag väldigt lite om det du skrev om, men så där i allmänhet verkar folk vara väldigt lätt provocerade nuförtiden. Samtidigt tror jag det är viktigt att göra sin röst hörd om man brinner för ngt, Göra sin RÖST hörd, inte ställa till med våld och annat idiotiskt. Då kommer man ingenvart…. personliga påhopp är också helt onödiga. Diskutera ämnet ifråga, men aldrig personen. Sådant är fult och onödigt. Alla har rätt till en åsikt.
  Trevlig tisdag!

  1. Håller fullständigt med. Att göra sin röst hörd i viktiga saker, på ett konstruktivt sätt – det är viktigt.
   Men att provocera, vara våldsam, håna, skända… det känns inte som rätt sätt att få synlighet för åsikter, må så vara att Erdogan är som han är.
   Ha en bra dag!

 5. Jag undrar om inte de flestas hjärnor går på högvarv i bland, men vissa av oss har kanske mer tanketrängsel än andra, vem vet. Man kan önska sig en avstängningsknapp ibland.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.