Februaribilden och Fem en fredag

Det här februari månads bild i min fina Muminkalender som jag fick av syrran i julklapp. Där noterar jag dagligen mina steg, och själva bilden gör mig glad med alla sina detaljer. Den som känner Muminfamiljen vet att Muminpappan alltid har något på gång, stora planer, som i boken Pappan och havet.

Muminmamman tar för det mesta allt med ro. Hennes blick här säger ju att ”ja, ja, nu är han på gång igen, vet han själv vad han håller på med och vart han ska?” Äventyren lockar pappan, kanske skidbacken som väntar nu, eller de oändliga vidderna som han ska ta sig över för att få reda på vad där finns i slutändan, om nån slutända finns.
Han har i all hast dragit ut allt från skrubben då han letat efter skidorna. Det han inte behövde ligger kvar i en salig röra 😀

Visst är det lite så här som vi hastar mot våren nu?

Elisamatildas Fem en fredag-frågor har temat Godnatt!

Vad håller dig uppe om kvällen?
– Bra dokumentärer på TV och andra intressanta och roliga TV-program, som till exempel Marko och Irma på Sveriges TV4 igår. Hos oss går programmet klockan 22–23. Helenius hörna skrattar jag ofta åt, Carina Bergfeldt gör ett jättebra program, Stjärnorna på slottet är ofta både roligt och gripande. Så ja, tv-program håller mig uppe.

Hur fungerar du på dålig sömn?
– Jag behöver 8-11 timmar sömn. Får jag bara 4–5 nån olycklig natt klarar jag följande dag helt bra, men inte två nätter på raken av dålig sömn. Lyckligtvis brukar jag sova bra följande natt, efter en natt med för lite sömn.

När sover du som bäst?
– På veckosluten eller om jag råkar ha andra lediga dagar. Då som jag inte har något larm på mobilens väckarklocka, och då som inga tankar och massor av kom-ihåg kring jobbet pockar på.

Vilken är den mest konstiga plats du sovit på?
– Kanske inte konstig, men på en stenig strand utanför Monacos gräns. Det var inte tillåtet att sova på stränderna i Monaco, min pojkvän och jag blev bortkörda av poliser 😀

Vad drömmer du mest om?
– Går inte att beskriva. Jag drömmer massor. Mycket tokigt, vansinnigt, men också roligt. Ganska sällan mardrömmar.

  31 reaktioner på ”Februaribilden och Fem en fredag

  1. Låter som att du har härliga drömmar, jag drömmer också väldigt mycket, men jag drömmer en hel del mardrömmar tyvärr. Men det är oftast när jag är kanske orolig över något. Men jag trycker det är ganska kul att drömmar spårar ur helt ibland och bara blir riktigt galna =) Ha en fin dag!

   1. Det var stenigt och hårt underlag 🙂 Nån timme sömn blev det väl ändå till vågornas brus.
    Jag behöver mer än åtta timmars sömn, helst 10 – men visst kan man använda dygnet effektivare också 😀

  2. Jag gillar också Carina Bergfeldt och brukar försöka komma ihåg att titta på henne och hennes gäster.
   Ha en fin helg!
   Kram, Ingrid

  3. Jag blir avundsjuk på dina häftiga drömmar! Själv sover jag som en död sten och drömmer inget, eller minns inget. Och det är trist när det inte händer så mycket i verkliga livet heller! Undrar varför man inte fick sova på stranden i Grekland? Det som låter så romantiskt…
   Trevlig helg

   1. På grekiska stränder får man troligen sova, men det var furstendömet Monaco vi blev utkörda från. Där ska ordning och reda råda 🙂
    Ibland önskar jag få sova lugnt och länge som en död sten 🤣, men många av mina drömmar är nog också trevliga, roliga och framförallt galna och tokiga.

  4. Ingenting håller mig uppe. Tittar inte på tv heller. Sover alltid bra och vaknar aldrig mitt i natten. Kommer bara ihåg en enda dröm jag hade i mitt liv.
   Ja, pappan och havet var bra. Lyssnade ju på boken. Ha en trevlig helg, kram!

   1. Du kan skatta dig lycklig över att ha god sömn – jag tror att inte så många har det i dag.
    Däremot skulle det kanske vara kul för dig att drömma, eller att minnas drömmarna? 🙂
    Önskar dig en fin lördag! Här skiner solen!

  5. Varför påminner Mumin mig om min man. Ingen aning varför killar alltid måste riva ut allt för att hitta nåt, och när de väl ha gjort utgår de automatiskt ifrån att grejerna lägga tillbaka sig själva. För han visste mycket väl att det inte var jag som stoppade tillbaka sakerna – hahaha:-)
   Vi har gemensamt att vi behöver mycket sömn, förvånansvärt mycket faktiskt. Sedan verkar vi även vara på G under nätterna. Ja, har man inte roligt under dagarna får man väl passa på nattetid;-)

   1. Så sant! Nattugglor är vi och morgontrötta, och sömn behövs – minst nio timmar, helst mer 🙂
    Kul att få höra att din man agerade som Muminpappan.
    Och saker kanske flyttar sig tillbaka in skåpen av sig själva? 😂 Om man tror på det tillräckligt mycket!

  6. Sju timmar med sömn räcker bra för min del, men detta med mängden sömn är ju också väldigt individuellt. Tycker ni borde ha fått fortsätta sova på stranden i Monaco. Låter ju så skönt! Tills polisen kom!
   Så länge Muminpappan lägger tillbaka allt han drog ut för att hitta skidorna så…. Följer månne Muminmamman med honom. Och hur håller man i handväska och skidstavar på samma gång? Förresten, vad förvarar hon i den där viktiga handväskan? Den är ju alltid med!

  7. Intressant med sömn. Fick mig att fundera över mitt egna sovande och insåg att det numera är lite svårt att svara på vissa frågor. Det skiftar så mycket 😉
   Passar på att tacka för ditt besök hos mig 🙂
   Kramis ❤

   1. Vissa frågor är knepiga, ibland svarar jag ”vet inte, har ingen aning” 🙂
    Ha det gott – tittar in hos dig då och då. Jag skulle vilja läsa bloggar på heltid, men tillsvidare behöver jag jobba för att få hyra o annat betalt 🙂

    1. Ja, dessvärre kommer vi inte undan att pengar måste in. Man brukar säga att ”pengar är inte allt”, men tyvärr är det svårt att vara utan dem.

  Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com-logga

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.