Fem en fredag, POSITIVITET

Veckans tema hos Elisamatilda, i Fem en fredag, är positivitet. Marko och Irma fick mig att skratta gott!

Vad har du gjort för dig själv i veckan?
– Fortsatt med de dagliga promenaderna. Men framförallt, trappat ner arbetstiden till humana 38 timmar i veckan och kämpar för att inte alls jobba veckoslut och sena kvällar. Eller ibland blir det ju kvällsjobb om det är möten som ska bevakas, men då börjar jag jobbar först kring klockan 12-13 och inte på morgonen.

Vad gör du för att må bra?
– Promenerar dagligen, i dag blev det dag nummer 140 med promenader alla dar i ett sträck.
Jag försöker också vårda mina relationer. Jobbet på tidningen är mig kärt och viktigt. Det får mig att må bra så länge som jag håller arbetstiderna nere vi redan nämnda timmar.

Hur livar du upp en tråkig dag?
– Har sällan tråkiga dagar, men kommer det någon depp så går jag på promenad eller kontaktar en god vän, spelar ett datorspel som jag gillar eller läser böcker och tidningar.

Vad skrattar du för tillfället åt?
– Kanske inte just nu för tillfället åt något specifikt, men igår skrattade jag åter åt Marko o Irma på Sveriges TV4 (bilden). Markos skämtsamma upptåg med den uppstoppade ”bävlingen” var kul 🤣

Hur kan idag bli en riktigt bra dag?
– Har varit hos frissan. Besökt krogen och ätit en halv pizza och druckit ett glas vin med en väninna. Kvällen avslutas förhoppningsvis med tid bara för mig själv. Titta på tv, läsa tidningar och böcker, läsa bloggar och kommentera hos mina vänner, skriva dagbok, lägga pussel. Det är supersvårt det pussel jag har på gång, men hittar varje dag 10-20 bitar 💪🧩

  15 reaktioner på ”Fem en fredag, POSITIVITET

  1. Såååå mycket du har inplanerat i kväll. Nästan så att du kompenserar ”jobbortfall” med hobbyn;.-)
   Såg inte gårdagens Marko & Irma, men har ”småkollat” några avsnitt. Tycker att Irma är den födda skådespelaren. Hon är så himla naturlig.
   Lycka till med pusslet! Du visade ju kartongen, och då kan man ju få för sig att pusslet borde vara lätt att lägga, men uppenbarligen inte.

  2. Skriver under det mesta av hur en bra dag kan se ut. Men jag hoppar över pusslet och målar istället, tålamodet räcker inte till för pussel. Ha en skön helg

  3. Detta program har 4: an verkligen lyckats med . Väldigt underhållande . Hon är härlig Irma. Jag tror jag ” lånar listan då jag hinner ”

  4. Brukar inte heller ha tråkigt, händer det så gör det inte heller mig så mycket, brukar ”överleva” det 🙂 Marko och Irma programmet har jag inte sett, är lite svårflörtad när det gäller humor i tv, tycker oftast det är så mycket töntiga saker….Ha en skön helg!

  5. känner ibland att jag skulle vilja lägga pussel. lite som att stirra på ett svårt sudoku. har inte sett Marko och Irma, men de får jag kanske göra. ett arbete en trivs med är värt hur mycket som helst, men för den skull ska en ju inte arbeta ut sig. revlig helg

   1. Nä, precis. Ett arbete man trivs med är viktigt, det ska vara givande, roligt – inte så krävande att det tar musten ur en, eller så att det inte går att organisera om.
    Hittills har vi lyckats organisera om allt då någon känner att hen dignar under en börda, och det är viktigt – att stötta varandra.

  Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com-logga

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.