Missa inte den här utställningen!

Nio deltagare i den tvåspråkiga kursen Målarna, som har arrangerats av medborgarinstitutet, har åstadkommit de mest varierande verk. Kursledaren Maj-Britt ”Maikku” Huovila har gett några amatörkonstnärer insikt i färglära och materialkunskap, men alla har arbetar efter egna bildidéer.
När vi nu fick tillfälle att ställa ut en del av vår produktion i ett riktigt galleri, blev vi entusiastiska och valde tillsammans med kursledaren ut verk, som till färgsättning eller motiv passar ihop men som ändå är tillverkade med olika tekniker. Här finns bland annat akvareller, målningar i olja och verk i akryl, blyertsteckningar och konstverk i collageteknik. En del är målade på duk, andra på papper eller skiva.
Resultatet är en mångsidig utställning, som vi hoppas att även kan inspirera andra. Alla kan vara sitt eget livs Edelfeldt! Utställningen är öppen 8.3 – 25.3.

Ungefär så här skrev konstnärerna och kursledaren i sin inbjudan till vernissagen som firades igår. Tavlorna som syns på bilden utgör bara en liten del av helheten. Nya Östis skriver mer om utställningen den 16 mars. Jag har anlitat en annan skribent för det, ville själv vara ledig för en gångs skull en kväll och bara njuta av samvaro med vänner och bekanta.

Det är alltid underbart avslappnad stämning i Art Gallery Loviisa vid Alexandersgatan nära torget i Lovisa. Lite smått att äta och dricka finns det också för gästerna.

Och stämningsfullt blir det också vid ingången. Behövs inte så mycket mer än en marschall.

4 reaktioner på ”Missa inte den här utställningen!

  1. Så smart tänkt att ta ledigt från artikelskrivandet bara för att njuta. Bra gjort!
    Bilden med svanarna ser ut som ett foto, väldigt skickligt målad. Det finns så många talanger ute som man inte känner till. Kul att de får en chans att ställa ut på galleriet:-)

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.