Fotografiska, del 2

Fotografiska från andra hållet fotograferat än i första inlägget. Vi var på väg dit då från båten. Har aldrig sett så många joggare som under vår promenad från båten till museet. Somliga sprang med bara ben i rusket… obegripligt 🥶🤣

Gillar svartvita bilder och den avdelningen i museet som visade sådana.

Jag minns inte längre vad fotograferna heter, för jag skrev inte upp namnen då jag tog bilderna. Tänkte att allt går lätt att hitta från Fotografiskas webbsajt, men där fick jag tji. Här var det många spännande former, mönster och perspektiv.

22 reaktioner på ”Fotografiska, del 2

 1. Aj jaa, så nu vet jag var det ligger…detdär huset har jag på några foton, från då vi varit på resa med buss o åkt dit upp på hyllan, med utsikt över stan och hamnen… Nu såhär i all hast kommer jag inte på vad den gatan heter, som har finaste långsökta utsikten där över stan

  1. Minns inte heller vad gatan heter, men ett jäkla trafikbrus är där… knappt så man kunde prata med väninnan.
   Men skönt att museet ligger så nära platsen där Viking Line lägger till!

   1. Ja, den gatan där uppe har jag vandrat på ett antal gånger, den är fin.
    Men vad gatan heter som går längs kajen, eller där mellan Fotografiska och bergväggen – det minns jag inte 🙂

   2. Jag vet inte heller vad dendär gatan heter som går längs med kajen och bergsväggen… Borde söka upp en karta o titta efter. Vi har flera här fr då vi varit t Stockholm

   3. Hittade detta efter att ha Googlat lite:
    Länsväg 222 går mellan Stockholm och Stavsnäs i Stockholms län. Vägen börjar vid Slussen i Stockholm.
    Den kallas Värmdöleden från gränsen mellan Stockholm och Nacka fram till Mölnvik, och fortsätter därefter via Strömma till Stavsnäs.

 2. Nollåttorna (minus jag) är ett luttrat släkte. Här joggas det nästan hela året. Å du vet väl att man blir varm när man löper/joggar. Nej, precis som jag tror jag inte att du känner till det;-)
  Fotografiskas hemsida lämnar ett och annat att önska tycker jag. Hittar heller inte fotografen som tagit de svartvita alstren. Men fina var dom:-) Speciellt då du ju älskar svart och vitt.

  1. Antar att Fotografiska inte vill visa allt på nätet… och helt förståeligt, för vem skulle då gå till museet?
   Ja, man blir varm av att jogga, men jag gör det inte heller alls 😀

 3. Joggas i shorts här med trots att det var 1 grad på värmen då jag såg denna joggare på eftermiddagen idag…. Brrr! Fina foton! Aldrig besökt Fotografiska fast jag varit i Sthlm ett otal ggr…. Dock mest på genomresa….

  1. Fotografiska står kvar där och väntar på dig och familjen om ni kommer loss och tar er till S:holm nån gång 🙂
   Usch ja, man blir varm av att jogga, men i shorts då det är nästan minusgrader… brrr 🥶

 4. Fotografiska i Stockholm står på min lista liksom en hel del annat i den stan. Tanken är att ta in på ett någorlunda billigt ställe under en vecka och bara strosa och fota. Tack för påminnelse och inspiration!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.