Extremväder? Eller helt normalt?

Det är dagens frågor. Kanske det är normalt med så här mycket snö nu i slutet av mars? Mars är en vintermånad? 15 cm på bilen där lagret var som tjockast. Tog en kvart att sopa rent… Bra att jag varken lagt undan vinterkappan eller Ice bugsen, men frågar någon mig vad jag anser om snömängderna säger jag ”det här var helt onödigt”…

Det har snöat hela dagen från morgon till kväll, det blåser och snön yr runt. Det är minus tre grader och samma väder ska fortsätta veckan ut, så nog lär vi få nya stora drivor. Suck.

Men vädret hindrade mig inte från att uppfylla min samhälleliga plikt. Jag förtidsröstade i dag i vårt riksdagsval. Riktiga valdagen är på söndag, men ännu imorgon är förtidsröstningsplatserna öppna.

Fler bilder från Sverigeresan kommer senare, om inte i dag så imorgon och under veckan. Det blev lite fokus på snön idag.

Det som kallas extremväder och klimatuppvärmning tror jag inte betyder att vi globalt sett får varmare väder här uppe i norr. Tvärtom tror jag att det extrema betyder att sydliga breddgrader får översvämningar och jordskred och superheta perioder då allt bara torkar och dör. Vi här i norr kommer att få allt mer extremt vinterväder, mycket snö, lång vinterperiod, kanske några riktiga heta sommarveckor men mestadels nederbörd i form av regn och snö. Och så blir det massor av stormar och överlag blåsigt väder.

Men från vädret till Hälsostegen. Har redan i dag i mars fått ihop 97 084 steg. Jag har fyra dagar kvar att promenera i mars. Om jag inte blir sjuk får jag ihop 10 000 steg till eftersom 2500 per dag är minimum. Då kommer jag rejält över 100 000 för en månad och då har jag slagit ett nytt rekord. I dag var det promenaddag 178 på raken!

25 reaktioner på ”Extremväder? Eller helt normalt?

 1. Oj inget kul med all snö. Brukar också förtidsrösta så slipper man stå i kö. Du klarar säkert 100 000 steg denna månad.
  Tycker det är så duktig som går i snövädret.
  Kramar från oss

  1. Att promenera har ju blivit en vana nu, så att få ihop 2500 är inte svårt 🙂
   Men jag tänker inte heller tillsvidare sätta målet högre. Jag går ju ändå över 3000 ofta och i lördags blev det 7000 i Stockholm.
   Ja… snön gör mig inte direkt glad mer, men jag måste bara acceptera att jag inte rår över vädret.
   Kramar till er!

 2. Samma väder här, jag blir så less på snö och minusgrader och den hemska vinden. Det är bra att du går i alla fall. Jag har gått långt idag fastän det var så snöigt och kallt, nästan 9000 steg idag.

  1. Superduktigt med 9000 steg – jag hinner nästan aldrig med så mycket då jag jobbar så mycket.
   Men kanske till sommaren då och då, att jag vissa dagar får fler steg 🙂

 3. Samma skitväder här. Lika mycket snö som du, fast bara på ena sidan av min bil, då snön blåste horisontellt och ”satte” sig till vänster. Å mars är ingen vintermånad i vanliga fall, inte enligt min hjärna, som dock har fått ändra sig i år. Sedan hade vi ju världens finaste sommar ifjol, men den tanken hjälper ju inte när man blåser omkull i en snöstorm…

  1. Då jag ser vänners bilder på Facebook, minnen från ett år tillbaka, ser jag att vi haft samma väder, lika kallt, lika mycket snö.
   Man glömmer så lätt.
   Men för S:holm är det här nog mer extremt, ni brukar ha varm vår i slutet av mars.

 4. För ett år sen har jag antecknat -5 grader, tyvärr ingen snömängd. Orkar inte skotta, har bara tagit upp en gångstig så att vi inte behöver plåma till våra garagen. Här är det nu ungefär 15 centimeter, inget sommardäcksväder, precis. Först efter påsk, verkar det… Känner mig duktig vad gäller medborgerliga plikten/möjligheten, röstade redan förra veckan!

  1. Jag såg flera årsminnen på FB som visade att vi hade kallt och mycket snö för ett år sedan.
   Så fort glömmer människan 🙂
   Och bra att vi båda har röstat!

 5. Här är lite snö så här i slutet av mars inte alls något ovanligt, men hos er ser det verkligen extremt ut. Hoppas att det töar bort snart!
  Kram, Ingrid

  1. Det lär inte ens vara extremt då jag ser bilder som andra lagt ut på Facebook, alltså minnen från ett år tillbaka.
   Kallt även då, massor av snö.
   Men nu har vi haft vinter fem månader, eftersom första snön kom i november.
   Kramar!

 6. Jag tror du har het rätt ang det nya vädret… handlar inte bara om värme, utan om mera extrem väder…. Våren börjar hos oss numera i slutet på april och så kommer sommaren direkt på i juni, medan hösten är varm och lång och ngn snö kommer inte förrän i december…. I regel…. Några plusgrader här denna måndag, men kallt för årstiden. Inga dylika snömängder som ni har i Lovisa, men totalt 2 m för hela vintern, så inte ngn liten mängd hos oss heller.
  Runt 16 000 steg för mig idag, så jag är mer än nöjd. Varje steg räknas, så heja oss! 😊

  1. WAU så många steg! Begriper inte hur många hinner med så mycket då det gäller vardagsmotion!
   Här jobbade jag i dag 12 timmar, så promenaden blev kort. Hjälpte också mamma, putsade bilen ren för 100:e gången denna vinter…
   Men skam den som ger upp hoppet. Våren kommer… snart?

   1. För egen del sätter jag klockan på armen då jag vaknar på morgonen och den räknar stegen hela dagen. Alltså inte bara de steg då jag tränar. Utan också då jag är är ute i ärenden, dammsuger, springer i trappor etc, etc…. Gjorde du lika, skulle du nog komma upp i långt flera steg än du tror gissar jag! 😀

   2. Det är möjligt! Måste testa. Jag har ju bara räknat effektiva promenadstegen.
    Misstänker att klockan registrerar en del ”steg” då jag skriver vid datorn 😂 också, såsom den gör då nån stickar / handarbetar.
    Menar inte dig nu specifikt, men har hört stickningsglada att de får många steg på mätaren 🙂

   3. Intressant! Det hade jag inte hört om. Stickningen räknas som steg?! 🤔😅
    Däremot frågar min klocka om jag vill räkna träningen som kommer upp då jag rullar ihop garn till nystan. Det brukar jag skippa. SÅ krävande är denna aktivitet inte! 😂

   4. 😂 Nä, SÅ krävande är den inte.
    Jag tror att du har gått så mycket som klockan visar, du skulle ha märkt om du suttit och stickat hela dagen och inte gått alls, och om klockan då ändå hade visat 8000 steg.

 7. Det är toppen att du fortsätter att gå! Vad gäller vädret så hade till och med jag som gillar snö och vinter tänkt att det var vår när värmen kom och all snö försvann. Snopet var det allt och visst hade vi en del snöfall samma tid förra året, men i år fick vi drivor, mina bilder visar att vi får gå tillbaka fem år för att matcha det. När väl snön är där så är jag glad för den sol som lyser på den, hoppas att ni får er del av det vädret!

  1. Ja, vi hade också snö och kallt i slutet av mars 2022.
   Men nu har vintern varat hos oss över fem månader då första snön kom i november och efter det har vi tre, fyra gånger fått de där enorma mängderna på 1-2 dar som ni nu också fått i Sverige.
   Stämmer ändå också som du skriver att vi glömmer lätt att vi haft mycket snö tidigare också.
   Vår längtan efter våren är alltid lika stor.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.