Glad måndag, del 2

Första påskkorten kom i dag. Av min syster och av Anki och Minton i Sverige. Varmt tack ❤ Alltid lika härligt med en hälsning via riktigt kort med posten. Skickade själv bara tre inom Lovisa i år.

Köpte gula tulpaner från Tokmanni. Nu får påsken sakta smyga sig in hos mig 🙂

Alla kanske inte kände att de vaknade upp till en glad måndag. Jag röstar som finlandssvensk ganska traditionellt på Svenska folkpartiet. Även om det inte ser bra ut på listan för väljarstödet här så behöll Sfp sina nio mandat i riksdagen och det var bra. Och bäst av allt, vår Otto Andersson (Sfp) från Lovisa kom in! Första riksdagsmannen från Lovisa nånsin, yes!

Jag har tyckt om Sanna Marin, vår duktiga unga statsminister. Hon har varit omtyckt också utomlands och jag har förstått att utländska medier höjer på ögonbrynen då så många i Finland inte vill att hon ska fortsätta. Mest skrämmande för mig är det att Sannfinländarna kom på andra plats. Dock helt ok för mig att Samlingspartiet vann. Nu får vi med spänning vänta på regeringsbildningen.

Drygt 3500 steg i dag, och 185:e promenaddagen på raken sedan första oktober. Sol och plus en grad, lite kall blåst, mycket sand och damm som yr runt. Men det ska bli varmare, kanske + 8 till påsk. Det ser vi fram emot ☀😎

10 reaktioner på ”Glad måndag, del 2

 1. Är dålig på att skriva ”riktiga” kort till alla festligheter faktiskt. Men även om jag lovar bättring så lär jag nog glömma det löftet när nästa högtid närmar sig.
  Såg att er statsminister Sanna Marin förlorade valet mot Petteri Orpo. Har förstått att det var en hård fajt dem emellan. Tyckte också om Sanna Marin.
  Ja, och från och med imorgon är Finland med i Nato också…

  1. Just det – jag skulle skriva det att det blev Glad måndag för Nato också – men glömde 🙂
   Har själv besökt Natos högkvarter och ska se om jag hittar gamla foton därifrån, men i dagens läge tror jag att det inte längre är lika lätt att komma in där.
   Jag kom då in som journalist och gäst till Sfp:s Henrik Lax, som var med i europaparlamentet.

 2. Måste erkänna att jag känner mej inte riktigt hemma i ngt parti – alla har sina goda och dåliga sidor, men valde att rösta på en kandidat som hör till SFP – det är ju ett litet parti och kan behöva få med så många som möjligt. Sen har jag blivit jättedålig på att komma ihåg att skicka påskkort, så det blev inga i år 😢 får bli hälsningar via telefon denna påsk.

  1. Visst är det svårt att hitta kandidater som tycker exakt lika som man själv gör.
   Men i år var rösten för SFP extra viktig och ännu viktigare att ge Lovisabon den. Toppen att han kom in, han har försökt ett par gånger och vuxit varje gång.
   Ändå är han ännu ung, under 40 år.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.