Glad tisdag, Finland med i Nato!

Jag tror att det sitter en fredsduva uppe på det här konstverket. Tänkte inte på det då jag tog bilden. Det är ju lite symboliskt då Finland i dag blir fullvärdig medlem i Nato.

Pelaren med de belysta relieferna, ett konstverk av Lovisabon Tero Maksimainen, står i gamla banksalens ingång, numera ingång till Kyrktorget som är församlingens lokal. Härifrån kommer man också in till företagshälsovården Mehiläinens trappa om man inte tar hissen.

Besökte företagshälsovården i dag och fick en underbar läkare. Han var precis så tydlig och empatisk som en läkare ska vara. Besöket gick smidigt undan på femton minuter, det blev lagom med roligt small talk men annars enbart fakta. Nu har jag lite hopp om att få bort överflödig vätska från kroppen och jag fick remiss till en naprapat.

Glad tisdag alltså. Blå himmel, sol och marknad på Lovisa torg! Och som tidigare noterat – även värt att fira Finlands Nato-medlemskap i dag den 4.4.2023, en historisk dag!

16 reaktioner på ”Glad tisdag, Finland med i Nato!

 1. Stort GRATTIS till NATO-medlemskapet:-) Det måste kännas lite tryggare med tanke på er långa gräns mot grannen från öst.
  Konstverket gillar jag skarpt. Synd att det står så undanskymd bara.
  Ett stort GRATTIS även till läkaren på vårdcentralen. Hoppas medicinen hjälper dig.
  Bra med en remiss till naprapat. Det görs nästan aldrig här. Naprapater och kiropraktorer måste man betala privat, tyvärr. Jätte få husläkare som remitterar.

  1. Man kan kolla konstverket utifrån också, genom glasväggarna. Bra att det står skyddat, utomhus skulle det kanske utsättas för ofog?
   Nato-medlemskapet känns stort och högtidligt.
   Det gick jättesmidigt att få remiss av företagshälsovårdsläkaren – han litade direkt på mig då jag sa att jag ofta får ont i ländryggen och att det hindrar mig från att promenera längre sträckor.

 2. Mycket som händer i det politiska livet i Finland dessa dagar.
  Grattis till NATO medlemskapet!
  Jag har inte intensivt följt ert val, men läste i förra inlägget att du tog upp det. Verkar som det är samma hos er som i många europeiska länder.
  Ha det bra!

  1. Ja, skrämmande då främlingsfientlig politik får allt mer utrymme… Men jag hoppas samlingspartiet kan styra upp det, han verkar bra Petteri Orpo.
   Det var högtidligt igår med Nato-medlemskapet, Finlands flagga i Bryssel, nationalsången osv.
   Ha det gott!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.