Släpper vintern sitt grepp?

När det nu verkar som om vintern skulle släppa sitt grepp om oss publicerar jag den här bilden, ett motiv på ett kort som jag i postcrossingen skickade till Tyskland. Önskemålet var att då en bild som visar ett djur vi har i vårt land och eventuellt något annat som kan förknippas med landet jag bor i. Finland är ju bra på hockey, så 😉 … och rävar finns här.

Ja, nätterna ska fortsätta vara kalla men till påsk lovas det 8–9 plusgrader.
Nu är jag i spänning då det gäller hur nya medicinen funkar, men också då det gäller hur Tor klarar sig i innebandyns kval som fortsätter på fredag.

12 reaktioner på ”Släpper vintern sitt grepp?

 1. Rolig bild, klart att räven hör hemma på isen. Hos oss är det utlovat ny snö och vi har en hel del kvar ännu. Såg igår att det verkar vara med fem års mellanrum vi har sen vår och mycket snö, hittade en bild från den 4.4.2013 där det var otroligt mycket snö och bara fläckvis tinat – och där hittade jag både en tussilago och en fjäril. Och det andra året var 2018.

  Lycka till med nya medicinen! Även jag ställer om en och nu tar jag blodtrycket hemma i tre veckor.

  1. Mäter också trycket dagligen nu. Biverkningar är jag alltid lite orolig för i början av ny medicinering.
   En del försvinner med tiden, andra inte – och att ofta växla mellan mediciner är inte kul.
   Ja, vi har haft mycket snö i april förr om åren också, vi har bara lite dåligt minne ibland och längtar ju så mycket efter våren 🙂 🌷

 2. Mitt svar på din rubrik – nej, vintern släpper inte sitt grepp. Två minusgrader och snö när jag tittar ut, vilket jag helst låter bli för att inte bli deprimerad…
  Du har åtminstone bandymatchen att se fram emot. Håller tummarna för TOR!

  PS. Vad är det för medicin du knaprar? Även här håller jag tummarna att den funkar. DS.

  1. En ny kompletterande blodtrycksmedicin. Mitt tryck är lätt förhöjt, inte skyhögt på nåt sätt.
   Och så ska den driva ut lite vätska från kroppen, vi tror att vissa kilon härrör sig även från vätskan. Få se!
   Ja, trist att ni ännu har det så kallt. Vi har kalla nätter, läs minus tre grader, men det lovas faktiskt +8 till ett par påskdagar och det är mycket med tanke på hur vi haft det hittills.

 3. Det var ju ett passande vykort till den mottagaren. Ibland går det att tillgodose mottagarnas önskemål men ibland inte. Det blir som det blir 🙂 Hoppas verkligen våren är på gång för er nu!

 4. Jag såg en fin räv idag, den satt så lugnt bredvid en stor sten. Jag stannade bilen och mamma och jag satt och tittade på den en lång stund innan den vandrade in i skogen igen, med tjock fin svans, alltså ingen räv med skabb som vi har haft en hel del av här de senaste åren. Den var så vacker.

  1. Så kul att kunna iaktta en räv, det händer inte så ofta här i småstadsmiljön. Men tar man sig ut på landet kan man få se många djur.
   Och fint att räven var frisk!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.