Vi hamnade i blåsten

I Ystad finns ett riktigt polishus och många som bara var polishus i Wallanderfilmerna. Här är ett av dem, som inte är riktigt polishus, men som var det i någon av filmerna. Ligger mellan hamnen och tågbanan.

Här lär Kurt Wallander har suttit och grunnat över sina mordgåtor.

Precis i denna hörna satt han, om det sedan stämmer eller ej, men här kändes det bra att sitta. En Wallander-bakelse köpte jag inte, den var för mastig 🙂

Det finns många fina hus i Ystad.

Sveriges sydligaste udde, Smygehuk. Det blåste femton sekundmeter så det gick bra här att luta sig bakåt med vinden i ryggen och armarna utbredda – utan att falla. Vi var några som tog oss så långt ner mot vattnet som det gick utan att riskera allt för mycket och utan att blöta ner fötterna.

Här ser man inte hur mycket det blåser, men det var så kallt att vi bara rusade från bussen till Den lille Havsfrue och tillbaka. ”Du har inte sett Köpenhamn om du inte har varit här” lär det enligt guiden sägas. I bakgrunden Kungaskeppet Dannebrogen.

Nu är jag supertrött och imorgon har vi åter tidig väckning för att åka via Rödby och Puttgarden till Lübeck och Travemünde och sedan hem. Kanske inte hinner blogga före måndag kväll, men har några förhandsinställda inlägg över lördag-söndag, dock inte från resan. Finns massor av bilder, men ni får ge er till tåls för att se dem. Här har det varit jobb från arla till särla kan jag säga 🙂

9 reaktioner på ”Vi hamnade i blåsten

 1. Du ser ut att trivas alldeles ypperligt i Wallander miljö – hahaha:-) Älskar det där gamla konditoriet med den fina neonskylten. Kult ju!
  Att ni sedan drabbades av storm var ju inte så roligt. Men ni har överlevt ser jag:-)
  Sedan trodde jag att sjöjungfrun – den vida känd alltså – fanns i Köpenhamn, men uppenbarligen finns det en ”kopia” i Tygelsjö. Guuuu så mycket man lär sig.

  Hoppas att ni får lika fint väder som vi nollåttor får under helgen. Håller tummarna:-)

  1. Jag kan tänka mig att Wallanders café är eller blir K-märkt 🙂
   Ystadsborna verkar stolta över Wallander-”stämpeln”, fick med mig en fantastisk broschyr som visar hur vandringarna görs i Wallanders fotspår, och alla inspelningsplatser finns listade i det lilla häftet.
   Den vida kände Lille havsfrue finns i Köpenhamn – vi har inte varit i Tygelsjö.

 2. Då har du upplevt den hemska blåsten i Skåne. Det finns många fina hus i Ystad. Den lilla havsfrun är en trevlig staty.
  Kramar från oss

  1. Ja, alltså blåsten var en upplevelse och vår guide sa att livet på Österlen ofta romantiseras.
   Men det kan vara väldigt blött och kallt, grått och ruskigt och framförallt blåsigt mellan november och februari.
   Snön lägger sig i drivor över de öppna fälten och vägarna.
   Kram!

 3. Vinden är verkligen mäktig. Det är häftigt att se hur den tar tag i träden, men det är också mycket skada den orsakar. Men vinden är nog den av naturens krafter jag tycker är mest intressant och som jag gillar mest, efter solen alltså.. 🙂

  1. Det var en otroligt kall blåst, den gick genom märg och ben.
   Men nu, några dagar senare har vi det varmare här hemma i Finland igen. Hoppas Köpenhamn också fick värme.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.