Ystad, del 1, och lite Wallander

Ägnade nyss en stund till att läsa den här Wallander-guiden.
Mycket mångsidig och informationsspäckad, fina bilder och layout. En skatt som jag inte i första taget gör mig av med.

Vi hann ju inte på långt och när besöka alla platser i Ystad med omnejd där filmerna har spelats in, men på Fridolfs konditori satt jag på Wallanders bänk och en del andra platser såg vi också, sådan som Stortorget. Jag skulle gärna återvända till Ystad för att besöka fler av platserna där filmerna spelats in. Verkligen gå i Wallanders fotspår och reflektera över det jag ser.

Ystads turistbyrå. I broschyren står det: ”I boken Den vita lejoninnan får konspiratören Rykoff hjälp av personalen på turistbyrån att gömma yrkesmördaren Victor Mabashas efterträdare.” Härifrån fick vi Wallander-broschyren och karta över staden.

Planteringen på det öppna torget framför turistbyrån. Granne med den finns också Fridolfs konditori som jag tidigare visade bild på.

Stortorget. Här i närheten finns flera inspelningsplatser. Gamla Rådhusets exteriör får föreställa en bank i filmen Byfånen. Här utspelas också två gisslandrama i två olika filmer.

9 reaktioner på ”Ystad, del 1, och lite Wallander

 1. Så kul att se bilder från ställen där ni varit och man känner ställen från wallander scenerna . Så fint där nere i Skåne

  1. Ja, det är väldigt fint i Skåne och på Österlen. Landskapen precis så öppna och släta, men även kuperade på sina ställen, som jag tänkt mig. Och havet, det vidöppna.

 2. Skoj med en sightseeingtur i Ystad och andra orter som ni besökt under läsarresan. Ystad är ju en ”kluven” ort kan jag tycka. Miljöerna som du visar och sedan den söta, mysiga ”gamla stan” med sina färgglada gamla hus med blomlådor. Gissar att du kommer visa dom också eller ni kanske hann inte dit…

  1. Vi hann inte se allt och jag fick också en blandad känsla av Ystad.
   Ganska mycket nytt blandat med gammalt och en småstad är det ju inte i mina ögon.
   Gränna och Simrishamn var småstäder 🙂
   Men Ystad är ändå en fin stad, och det här med Wallander gör staden extra sevärd och spännande, förutsatt att man gillar Mankells böcker och tv-serierna/filmerna.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.