Fem en fredag, randomiserat

Den här veckan är jag åter med i Fem en fredag hos Elisamatilda, känner nu att jag klarar av att svara på frågorna 🙂

En helt random bild får också pryda detta inlägg. En räddningsboj som finns på tämligen nya gångbron, Kronobron, som går över inre delen av Lovisaviken.

Vad dagdrömmer du om?
– Allt oftare om att bo enkelt, i en husbil eller husvagn. Mera frihet, färre måsten. Lugnt pensionärsliv. Tänker att pensionärer KAN ha det lugnt fastän många säger att det blir bara mer brådis då.

Har du något smeknamn?
– Tita, med långt i, kallades jag som barn av somliga. Min systerson sa Tita-moster då han var barn. Ex-maken kallade mig Smulan, inledningsvis eftersom jag lämnade smulor på diskbänken 😊 men det var ändå ett kärleksfullt namn.

Om du kunde byta plats med någon under en vecka, vem skulle det vara?
– En person som bor i en husbil, då skulle jag få testa hur det känns.

Tror du på spöken?
– Inte på vita flaxande lakan som ropar buhuu, men sådana skulle jag gärna se 😄 Tror däremot att det finns människor som går igen, andar, vålnader, eller vad de ska kallas. Helst vill jag inte se dem, då svimmar eller dör jag, och det brukar jag också låta eventuella ”spöken” veta.

Vilken fråga ställer folk till dig som du ogillar?
– Då jag var i åldern 25–35 och gick upp i vikt: När ska barnet komma? Så roligt att du har bullarna i ugnen för att jäsa… Och jag var ju inte alls gravid.
Idag blir jag mest frustrerad över ”Är det nu inte bara att…” och så kommer förslag på hur jobb kan göras annorlunda och snabbare, och förslagen ges av personer som ALDRIG gjort mitt jobb.

22 reaktioner på ”Fem en fredag, randomiserat

  1. folks oförsynta kommentarer kan vara väldigt irriterande i all sin kortsynta dumhet. jag har alltid funderat på hur det är att bo i husbåt. men husbil låter också lockande

  2. Det är inte kul att få sitt utseende kommenterat och att dessutom bli ”beskylld” för att vara med barn för att man gått upp i vikt lite är väldigt okänsligt. Ha en fin helg! Kram, Ingrid

  3. Att kommentera någons utseende sådär är fruktansvärt, speciellt när det gäller graviditet. Det kan ju vara extremt känsligt med både om man ”kan” och ”vill” bli gravid, ”eller om man ”inte kan”. Och folk tänker inte efter, det kan göra ont på så många olika sätt =( Jag brukar säga att ”om jag tycker att du ska ha informationen så kommer jag tala om det för dig”, men folk tycker mest att man är vrång då 😉

    1. Ja, det var ju just det. Med en sambo försökte vi få barn men det lyckades inte. Med ex-maken bestämde vi att vi inte ska ha barn då han redan hade två tonåringar.
      Men det var känsligt och sorgligt att få kommentarerna då jag hade gått upp i vikt. Nu har jag ju också övervikt men ingen tror numera att en 61 år gammal tant är gravid 😄
      Din kommentar om att du ger infot själv är bra! Sedan får dom tycka att du är vrång. Dom är ju inte korrekta själva heller.

  4. Va kul att du kallades Tita, det kallas min lillasyster som egentligen heter Lenita. Hon har helt anammat Tita namnet o använder det i alla sammanhang. Tycker det låter som en utmärkt idé att testa husbilslivet! Hade jag varit tjugo år yngre skulle jag också velat göra det. Trevlig fredagsafton

    1. Jag är ju redan 61 år gammal så kanske husbilsliv inte är rätt för mig, vet inte 🙂 Men har läst om många pensionärer som vågat sälja allt och bytt till enklare boende då det varit 65-70.
      Kul att din lillasyster också kallats Tita!

  5. Det är klart att andra vet bäst, på tal om fråga nr 5.
    Jag vet hur det är att bo i husvagn. Vi var ju ute långa tider, fast vi återkom alltid till vår trea på hemmaplan. Men jag trivdes himla bra i det småskaliga. Känner även nu att jag har för mycket av allting.
    Trevlig lördag, kram!

    1. Hahaa – ja, de vet bäst som inte gjort mitt jobb en enda dag, det har jag tvingats inse flera gånger under många år 🙂
      Det småskaliga passar också mig, såväl då det gäller inredning som boende, och lokaljournalistik!

  6. Vilka tänkvärda svar. Blir ledsen åt svar #5. Hemskt att slänga sådana ”påståenden” i ansiktet på dig. Det måste ha gjort ont. Så grymt och okänsligt av folk!
    Tita gillar jag. Ett rätt logiskt smeknamn som passar för dig. Smulan däremot är lite för ”mullig-mansgris-aktigt” för min smak. Men du är visst inte den enda som kallas/kallades för Smulan. Vet inte varför jag helt osökt tänker på ”men lilla gumman”…

    1. Jag förstår din logik kring ”lilla gumman” 🙂 Det kan kännas som härskarteknik om någon säger ”nämen lilla gumman – du måste väl förstå” osv.
      Men jag upplevde Smulan som kärleksfullt. Nån kanske tycker att bara katter heter så 😂
      Ja, inte var det roligt att få frågan om jag var gravid. Någon tyckte väl att jag borde ha blivit det då, i den åldern… men taktlös oavsett.
      Blir tröstad nu idag av dina sympatier.

  7. Spännande med husbilsdrömmar!
    Ja, visst har man hört ”åh, är du med barn”, fast man ”bara” varit för tjock…suck! Nu är man så pass gammal, så nu slipper man höra det i alla fall!
    Ha en fin helg!

  8. Jag reagerade allra först på ordet ’randomiserat’! Alltså vilken svengelska! Är detta numera ett ’riktigt ’ ord på svenska?! 😂
    Ang gravid kommentaren fick jag en liknande, men jag VAR faktiskt gravid med vår son! Vi var nya medlemmar vid ett gym och en tränare där menade att jag nog skulle fort få bort den xtra magen nu då jag började träna hos dem!
    Hans min då jag svarade att denna xtra mage skulle försvinna om ca. 5 månader var fantastisk då det gick upp ett ljus för honom! 🤣
    Folk kan vara så okänsliga!

    1. Angående ordet så kan jag tänka mig att Elisa hittat på det själv, eller att det är allmänt i Sverige. Vet inte om det är godkänt i Svenska akademins ordlista 🙂
      Men ett ord som även vi finlandssvenskar i det stora hela förstår.
      I ditt fall var det ju lite roligare att faktiskt VARA gravid och kunna ge en liten ”dräpande” kommentar 🙂
      Men som du säger, många tänker bara inte efter, orden bara ploppar ut. Jag kan själv också göra bort mig på det sättet ibland, men försöker verkligen att inte såra.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.