Hur galet som helst och svar om SPORT

Dessa läckerheter hittar jag så gott som aldrig här som jag bor, i Lovisa. De kan finnas kring jul, men annars mycket sällan. Så jag blev ju halvt tokig då jag såg en hel hylla i flera våningar med Anthon Berg-godis, dessutom till specialpris, på Viking Cinderella nyligen. Jag köpte totalt fyra lådor, men jag borde ha köpt fler! De håller ju länge och jag är inte den som äter en låda i veckan 😀 Varje ask innehåller åtta härliga små kakor!

Hos Klimakteriehäxan är temat denna vecka SPORT och här kommer hennes frågor och mina svar.

1. Så minns jag gymnastiklektionerna i skolan: Som mestadels roliga, jag gillade gympan. Redskapsgymnastik var kul, samma gällde bollspel.

2. Det är ”min” idrott framför andra (som aktiv och/eller som åskådare): Volleyboll tidigare som aktiv både i bolagsserie och på tävlingsnivå, Loviisan Riento division III som bäst i Finland och ett lag i Vallentuna i division II då jag bodde i Sverige. Som bänkidrottare gillar jag många grenar, innebandyn toppar tillsvidare.

3. Den stjärnan slutar aldrig att lysa på min idrottshimmel: Tänker vi på någon som gått bort är dom ju många stjärnor där. Backhopparen Matti Nykänens tragiska öde att dö tämligen ung, efter att ha levt ett hårt liv, glöms kanske inte i första taget. Börje Salmings öde finns också i färskt minne.

4. Den boken/filmen/dokumentären/tv-serien med idrottsanknytning kan jag verkligen rekommendera: När ljuset släcks (2013) som handlar om den svenska fotbollsspelaren Magnus Hedman.

5. När det sänds sport i tv så … tittar jag, om det är något intressant, men jag kan också byta kanal om det kommer sådan sport som jag inte gillar 🙂

6. Hur sugen är du på OS i sommar? Sugen är väl att ta i. Men säkert kommer jag att titta från och till. Mest då finländare är med, spjutkastet har alltid intresserat och sedan snabba grenar som 100 meters loppen.

16 reaktioner på ”Hur galet som helst och svar om SPORT

  1. ”Bänkidrottare” är ju ett perfekt ord i sammanhanget! Lika perfekt som Anthon Bergs godis …

    Nykänen – hade glömt att han dog, hade väl ett eländigt liv efter karriären har jag för mig?

    Och visst tittar på OS i tv när det blir dags!

  2. Förstår att du var salig när du såg alla Anthon Berg läckerheter. Nu brukar jag inte kolla sötsaker, men jag är inte helt säker att just dessa som du köpt finns här heller.

    Vad gäller sport är vi väldigt lika. Och så lärde du oss nåt nytt – att du spelat Volleyboll på elitnivå. Du måste vara rätt lång då, eller! Då har vi var sin favvo sport då;-)

    Backhopparen minns jag väl, men som du sa framgångarna och offentligheten blev ingen bra kombo för Nykänen.

    Vad gäller sommar-OS så har Finland ju också Wilma Murto, som europamästare i stavhopp. Henne gillar jag skarpt. Hoppas hon vinner OS-guld!

    1. Nä, jag är ju bara 168 cm – men jag spelade passare (vet inte vad det heter i Sverige) och då vi spelade bolagsvolley var jag allround och ganska bra på smaschar. Att blocka vid nätet var jag inte bra på 🙂
      Jaaa, Wilma Murto är bra, trevlig och ett framtidsHOPP!

  3. idrott var tråkigt i skolan, åka runt runt två timmar på isen, som tut så fick vi flickorna också börja spela hockey. Vi fick en egen tränare och blev de första kvinnliga medlemmarna i Turun Palloseura.
    Backhoppning verkar vara finsk nationalsport, minns att min lillebror hoppade nära Åbo.

  4. Blev sugen när du visar bilderna på Anton Bergs godis men skall inte fuska. Sport tittar jag inte på numera.

    Kramar från oss

  5. Åh så gott med marsipan! Nu blev jag sugen på lubeck godis. Här gör jag egen marsipan, som vi äter runt jul. Men det går ju att göra andra tider på året med så klart.

  6. Anton Bergs godis i alla former är ju bara…mmmmmmm! Jag skulle lätt smälla i mig en kartong i veckan! Men jag är en allätare när det gäller godis. Köpte en massa påskgodis för att fylla barnbarnens påskägg. Men köpet gjordes alldeles för tidigt, så jag åt upp alltihopa! Köpte sedan nytt, men det lade jag i ute i förrådet, och där får det ligga tills jag ska fylla äggen på fredag.

    Jag hade inte heller så mycket emot gympan i skolan. När det gäller sport f.ö. så är jag definitivt inte allätare! Trevlig Påsk till dig!

    1. Jag skulle lätt också kunna smälla i mig en kartong i veckan, men men… håller lite igen då jag behöver få ner vikten för ledernas skull.
      Suck, detta med olika åldersproblem 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.