Och isen har gått…

… men vilken dag och vilket klockslag det skedde har jag inte ännu lyckats luska ut. Finska lokaltidningen hade istippningstävling, så resultatet lär ska klarna inom kort.

Det har regnat mest hela dagen, det är fortfarande +6 grader. Stundvis stod regnet som spön i backen. Pia hjälpte mig få ut en del saker hemifrån som väger och som jag inte ska bära med mitt onda knä. Vi åkte en runda, köpte pizza i Valkom och åt ett par bitar i bilen här vid Sågudden. Fick också iväg ett par postcrossingkort och tomflaskor till affären. Vad vore livet utan hjälpsamma vänner? ❤

4 reaktioner på ”Och isen har gått…

  1. Visst är det märkligt – man har sett en sak – i ditt fall is på vattnet – i 6 månader. Troligen har man även ojjat sig över isen, men när den sedan är borta lägger man inte märke till det. Riktigt konstigt tycker jag.

    Skönt att du fick hjälp med att röja. Här är de mellan 5 och 6 grader och det regnar här också…

    1. Här följer vi med islossningen rätt noga och då handlar det om exakt dag och tidpunkt då en båt kan ta sig från en plats till en annan.
      Tidpunkten för islossningen anges av det då båten når en brygga och en av två personer i båten vidrör bryggan med sin hand 🙂
      Det kan ibland vara svårt att se när isen går, för den ligger på vissa ställen och så är det öppet vatten på vissa platser.
      Men för att ange islossningens exakta tid ska den här båten kunna gå i öppet vatten från punkt A till B 🙂

  2. Man får vara glad för det lilla man får. När isen är borta är det i alla fall ett steg närmare våren. Det var stormigt här idag och nu på kvällen lite soligt. Alltid något.
    Vad bra att du får hjälp. Det uppskattas verkligen. Ha en trevlig och smärtfri ny vecka, kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.