Trees on Tuesdays, mars eller april?

Bilden är tagen den 27 mars vid Skeppsbron, men kunde likaväl vara tagen i dag. Det har snöat några dagar. Isen har i och för sig gått från viken, men vi har fått varierande mängder snö och det varnas för kaos i trafiken då många hunnit byta till sommardäck.

Själv har jag inte alls kommit ut i dag. Kunde gå ganska normalt söndag och måndag. I dag har jag inte kunnat gå nästan alls. Här hemma behöver jag stöd av möbler och väggar och det handlar om att förflytta sig 10-15 centimeter i taget.

Det börjar bli trista inlägg här på denna blogg. Inte många nya bilder. Bara information om knäet och benet. Trist väder ute, kallt, vitt och grått. Tacksamheten handlar om att få jobba hemifrån, jag skulle ju inte komma iväg nånstans heller. Behöver i något skede handla mat, skåpen börjar bli tomma. Få se hur benet funkar imorgon. Hur stor pärs blir det att ta sig 70 meter till bilen?

Men kom plötsligt på att jag ska svara på Selfiefrågorna senare ikväll. Det kan ju bli nåt lite roligare då!

8 reaktioner på ”Trees on Tuesdays, mars eller april?

  1. Om jag var du skulle jag beställa tid hos en annan doktor för en second opinion! Bara lida i tysthet går ett tag, men nu är det ju länge! Du kanske skulle kunna låna hem en rollator? vad som helst är ju bättre än att du inte kan röra på dig! Kryakramar

    1. Om knäet inte blir bättre på de tre månader läkaren sa att läkningen kräver – då blir det nog rollator fastän jag inte är mer än 61 år gammal.
      Vill ju kunna ta mig framåt!
      Tack för alla peppande ord och all omtanke!

  2. Anar att du har ett stort lager med arkivbilder liggandes i några mappar. Så det är bara ta dom till hjälp. Det är verkligen osis med ditt knä. Som jag skrev förut så skulle jag absolut vilja ha en ”second opinion” angående ditt knä. Det kanske är broskbitar eller nåt annat som ”vispar runt” i ditt knä ena dagen men inte nästa, bara för att återigen spöka dagen därpå…

    1. Du kan ha nog så rätt, gällande det här med bitar som vispar runt…
      Jag ska vänta ett par veckor och sedan höra om läkaren tycker vi ska ta magnetröntgen.
      Sju veckor har snart gått av de tolv han sa att läkningen kräver.
      Tack för all omtanke!

  3. Fy vad tråkigt med snön och kylan. Vi har kallt men ingen snö.

    Har full förståelse att du tappar lusten när ditt knä inte vill bli bättre.

    Hjärte kramar från oss

    1. Humöret går upp och ner då rörligheten är som den är.
      De dagar jag kan gå utan stöd mot väggarna är jag glad 🙂
      Kallt här, men det betyder -2. Nu ska det bli LITE varmare mot torsdag.
      Kramar till er, mina vänner ❤

  4. Det är mycket bra att du har tid med läkare snart igen. Tycker du borde få bättre vägledning och råd och framförallt besök till magnetröntgen och/eller ortoped.
    Det kan vara klokt att föra dagbok över knäet. När strejkar det? Hur strejkar det? Vad, om ngt hjälper/lindrar när/om det värker? Hur känns smärtan? På en skala mellan 1-10 hur stor är smärtan?
    Möjligen ser du ett mönster i dina anteckningar och kan fråga läkaren mera rakt på sak så att säga vad han/hon tror pågår…? 🤔
    Må bättre imorgon!

    1. Han ska få ta del av hur det utvecklats – från det värsta den 9 mars och sedan med alla blåmärken, som försvann, till dags dato då knäet ibland är bra – ibland inte håller alls.
      Och jo, jag kan tänka mig att magnetröntgen kunde vara bra eller att en ortoped kunde hjälpa lite mer. Olika rehabiliteringsövningar skulle säkert också sitta bra.
      Tack för all omtanke ❤

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.