Händer så mycket nu

… och det är bara spännande. Jag har dessvärre inte hunnit med här på bloggen och en del av allt som är på gång kan jag skriva om först senare.

Igår fick jag hjälp av Pia, som vanligt, då det gäller omplantering. Jag tycker sånt är stökigt, och andra tycker det är härligt att sticka fingrarna ner i myllan. Men när allt väl är planterat, när frö blir planta och växer sig allt större – då är jag en baddare på att ta hand om dem 🙂

Plantorna blir som små barn för mig. Jag flyttar dem i bostaden så att de får sol och värme, de fuktas och vattnas och jag pratar med dem.

Kristihimmelfärdsdag, således helgdag. Även Europadagen. Väntar här på Östra Tullgatan på syrran som ska hämta mig för veckoinköp till mamma. Vi försöker undvika att handla på helgdagar, men min morgondag har späckad tidtabell så nu blev det bäst så här.

Vårens andra och maj månads första glass i Mattsons café på Skeppsbron.

Jättefint väder, bara +10 grader men jag tycker det är skönt väder då man är rätt klädd. Härligt att det varken snöar eller regnar och det blåste inte heller hela dagen. Snart är båtliv och sommaren igång här på Skeppsbron i Lovisa ❤

Knärapport: varit ganska bra tre dagar, kunnat gå, ibland utan stav, ibland har stav behövts. Blir överansträngt och stelt om jag går mer än en timme såsom jag ofta gör då vi handlar till mamma och har andra ärenden. Men på nio veckor har framsteg skett.

I dag andra delen av Eurovisionstävlingen. Orkar inte titta. Men kollade i tisdags då Finland tog sig till final. Jag vet inte ännu om jag ska kolla finalen på lördag. Men imorgon börjar hockey-VM!

6 reaktioner på ”Händer så mycket nu

  1. Tio grader, sol och en blå himmel skulle jag absolut kunna stå ut med. Vi ska visst få ”ditt” väder imorgon. Jag tror det när jag ser det;-)

    Jättekul att det verkar gå åt rätt håll för ditt knä och lika roligt är att det pågår mycket spännande i ditt liv just nu.

    Precis som du klarar jag inte heller av att påta i jord. Okej med gummihandskar, men aldrig med fingrarna. Klarar inte av köttfärs heller.

  2. Jag är också glad när jag tittar på mina kattgräsplantor. Kan nästan se hur de växer timme för timme. Snart får jag sätta dem i krukor.
    Regn och +6 grader idag. Inte roligt men jag gick ändå mina 2,5 km. Ta det lugnt med ditt knä!

    1. Regnet ska komma hit imorgon. Bönderna gillar det, tror jag.
      Sedan kanske lite varmare, bortåt +13 grader, men känns segt detta med våren och sommar som vi längtat efter så.
      Fint att du kan ta dina promenader ❤

  3. Sol, härligt!

    Kul att plantera. Jag ska snart sätta igång.

    Glass, aldrig fel.

    Nu är jag tillbaka hemma igen efter min tid i Nya Zeeland.

    Ha det bra!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.