Fem frågor är tillbaka, nu om känslor

Årets första så kallade ”mommo-blomma” är köpt till balkongen. Jag ville ha vita men enda färgen som fanns var laxrosa. Det är helt ok, jag hinner köpa vita senare.

Efter Elisamatildas semester, som vi alla förstås unnade henne mer än väl, är hon nu tillbaka med sina fem fredagsfrågor. Denna gång är temat Känna känslor, och det passar mig mer än väl.

Jag talar gärna och öppet om mina känslor. Det enda som hindrar mig att vara spontan i dag är då något större är på gång, och det är sådant som inte enbart berör mig själv. Måste jag vänta med att tala om alla känslor för den skull, att även andra är involverade, då gör jag det.

Men på Elisamatildas frågor kan jag svara 🙂

Vad får dig att känna dig ung?
– Ganska mycket egentligen. Solen och värmen, våren och sommaren. Då är allt liksom mer möjligt än på vintern. När jag får spontana leenden av kända och okända, när jag kan gå på mitt ben igen.

Vad får dig att känna dig äldre?
– Kroppen påminner mig om det ibland, att den inte är lika vig och smidig som för tjugofem år sedan. Och ibland inser jag att jag inte tillhör målgruppen för vissa tv-program eller nymodigheter, men det är ju inte mitt fel. De som kör in det nya gör det inte heller för att JAG ska känna mig gammal 🙂

Vad får dig att känna dig optimistisk?
– Trots krig och mycket annat elände inger våren och sommaren hopp. Och tanken om att allt ordnar sig på något sätt i vardagen och att tomatplantor och annat jag har sått gror 🙂

Vad får dig ur ett dåligt humör?
– Betyder det att komma bort från ett dåligt humör? Jag är sällan på dåligt humör. Men en rätt riktad humoristisk replik av en person som känner mig väl drar mig lätt bort ur en deppad stund.

Vad får dig att känna dig levande?
– Att jag fortfarande vågar lyssna på mitt hjärta. Ta sånt som andra kallar risker. Det som kallas att LEVA gör att jag känner att jag lever.

    Ytterligare ett miniväxthus, nu för de ätbara blommorna som jag köpte av misstag för nån vecka sedan. Jag trodde jag köpte vanliga blomsterfrön.

    10 reaktioner på ”Fem frågor är tillbaka, nu om känslor

    1. Så roligt att läsa dina svar på Elisamatildas fredagfrågor. Jag tror att jag sparar dem tills i morgon.

      Ha en fin fredag!

      Kram,, Ingrid

    2. Ett sådant sött mini-växthus har jag aldrig sett. Såååå gulligt:-)

      Riktigt bra svar på dagens frågor. Känner igen mig delvis, men vi är ju olika personligheter, så ”helt lika” är vi inte;-)

      1. Det är ju inte så att jag vill hålla alla på halster, som man säger hos oss – kanske man säger så i Sverige också 🙂
        Men ibland finns det orsaker att vänta innan alla detaljer kan gå ut – och foton! Jag väntar på att visa dem. Kanske efter en månad?

    3. Mmmm förstår att något spännande är på G, självklart vill jag höra, när du är redo att avslöja! Mommoblomma är ett bra namn, när jag var ung tyckte jag absolut att den tillhörde de äldre tanterna. När jag bott i Sverige ett tag hörde jag flera gånger ordet pellis nämnas. Pellisklubben hörde jag talas om och förstod noll och inget. Ja det visade sig så småningom handla om pelargonodlingar…pellisar, haha

      Visst är det skönt att vara ärlig med sig själv och mot andra, det kommer man alltid längst med. Ha en skön söndag, kanske tittar du på en viss sångtävling. Det gör inte jag, den blir bara längre och längre för varje år, och dessutom i år extra bråkig. Kramfrånpörtet

      1. Pellis lärde jag mig också då jag bodde i Sverige och mina svenska vänner använder ju ofta det ordet.
        Du har rätt angående ESC, drar ut på tiden och är ganska skrikig. Men jag tittade, för att jag hade sovmorgon i dag 🙂
        Kram till pörtet!

    4. Tänkvärda svar, håller med om att leenden är värdefulla å en kul replik som lockar till skratt är ovärderlig……sen gillar jag ditt sista svar…..snacka om att leva i nuet å fullt ut, fortsätt med det!

      1. Tack ❤ Det är ibland svårt att våga – att ta risker. I den här åldern är det lätt att bli sömnlös ibland.
        Men jag brukar lita på att livet bär och allt ordnar sig på nåt sätt 🙂

    Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.