Hit vill jag åka – ETT drömresmål

Läser flitigt andras bloggar under semestern och blir inspirerad av många. Då jag läste den här, http://barfota.ratata.fi/post/288697/ väcktes en massa minnen till liv. Interrailresan på 1980-talet till exempel. På barfotas blogg är ju bilden bara så underbar i sin enkelhet. Att studera kartor, fundera vart man är på väg, drömma och fantisera om resmålen. Det är ju en STOR del av resandet!

Ett av mina drömresmål är Transsibiriska järnvägen. Ett annat är Hurtigruten i Norge, ett tredje vuxeninterrail. En safari i Kenya, kombinerad med ett besök hos min Sponsorchild Jepkoech, skulle också vara spännande. Likaså en resa till Bolivia för att träffa Siw och flickan jag hjälper just nu, Laura, på Corazon Grande.

Och drömmar – är inte dom till för att förverkligas?

5 reaktioner på ”Hit vill jag åka – ETT drömresmål

  1. Transsibiriska Järnvägen och Hurtigrutten är två resmål som vi delar. Och visst är drömmar till för att förverkligas. Och världen är till för att upptäckas 🙂

    1. Tror man ska passa på och resa så mycket man hinner o kan INNAN man blir pensionär. I bästa fall har man ork kvar också efter pensioneringen, men jag tycker inte man ska vänta på den dagen och tro att man orkar som en 20-åring med allt då man äntligen blir ledig på heltid 😀

  2. Drömmar är till för att förverkligas. När jag i ungdomens glans begav mig ut i Europa med ryggsäck på ryggen, var det en känsla som hette duga. Nu kan man ta det lite lugnare och kolla in några specifika ställen åt gången.

    1. Men en liten dröm om att åka vuxeninterrail lever kvar åtm hos mig. En annan sak är sedan att minnena kanske är rosenröda, man har glömt det som var kämpigt och minns bara det roliga. Att man inte orkar lika bra nu som 49-åring som man gjorde då man var 20+ är ju också en point 🙂

      1. Man behöver inte försöka springa på som när man var 20, för det orkar man inte. Själv tar jag det lugnt och i sakta mak nu för tiden. Tidigare ville jag se många olika ställen på kort tid, nu räcker det med några ställen, men mera ingående. Have A Nice Weekend.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.